Друге "велике золото" юніорського чемпіонату світу з важкої атлетики завоював 20-річний Богдан Гоза, зі Львівщини, у ваговій категорії до 109 кг.

Гоза став найкращим і ривку, і в поштовху, і за сумою двоборства. Тобто Богдан завоював одразу три золоті медалі — дві "малі" (у дисциплінах) та "велику" (за двоборство), став абсолютним чемпіоном світу. Про це повідомляють у Міжнародній федерації важкої атлетики.

Український важкоатлет. Фото: Facebook
Український важкоатлет. Фото: Facebook

В сумі атлет підняв 410 кг, а саме у ривку 195 кг та у поштовху 215 кг, це на 51 кг випереджує найближчого конкурента українця. Таким чином, він здобув для України три золоті медалі на чемпіонаті світу серед юніорів: у ривку, поштовху та сумі двоборства.. Богдан здійснив два підйоми, а третій відмовився:

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

"Срібло" та "бронзу" здобули представники Іраку Аммар Рубаяві Алі - 359 кг та Колумбії Гранья Бонілла - 355 кг.

Нагадаємо, що юніорський чемпіонат світу відбувається у Греції у місті Іракліон.

Український важкоатлет. Фото: Facebook
Український важкоатлет. Фото: Facebook

Перемогу львівський спортсмен здобув ввечері 9 травня. У попередні дні юніорського чемпіонату українці теж показали добрі результати.

Нагадаємо, раніше Валерій Залужний хоче заїхати на танку на Красну площу.

Як повідомляв портал "Знай.ua", міністр оборони Великобританії Бен Уоллес виступив в Музеї національної армії в Челсі? де назвав путіна нацистом.

Також "Знай.ua" писав, що проти захисників Азовсталі можуть застосувати хімічну зброю, маріупольцям заборонили виходити з дому.