З початку війни, яку оголосила Україні росія 24 лютого 2022 року багато українських батьків зіткнулося з питанням того, як донести дитині правду, як пояснити, що потрібно кинути дім і як розповісти чому і за що росіяни бездушно вбивають українців і знищують нашу країну.

Наприклад, ведучий шоу "Холостяк" і "Холостячка" Григорій Решетник бігав в укриття з дітьми на початку війни і вже з часом пояснював своїм малюкам, що таке війна.

Григорій Решетнік. Фото: Instagram
Григорій Решетнік. Фото: Instagram

А 4-річна донька Сергія Притули Соломія усвідомлено відмовляється від російської озвучки в мультиках і вважає, що росіяни роблять біду. Про це розповів сам Сергій Притула в одному зі своїх інтерв'ю.

"Якщо дитина вже в чотири роки розуміє такі речі, віддає собі звіт і починає правильно фільтрувати контент - значить, ми з дружиною правильно виховуємо дітей",- сказав ведучий Нового каналу.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Родина Сергія Притули
Родина Сергія Притули

Всі знають Ірму Вітовську як прекрасну актрису, але найважливіша її роль — бути мамою. Разом з чоловіком вона виховує 11-річного сина Ореста справжнім патріотом, про що розповідала в численних інтерв'ю. Заради нього під час повномасштабного вторгнення актриса була змушена виїхати на захід України.

"Коли на початку війни люди масово виїжджали з Києва, я хотіла залишитися. Але через пару днів зрозуміла, що синові буде краще в безпеці, і батьки хвилювалися за нас. Ми живемо на 18-му поверсі на досить відкритому просторі - це було небезпечно", - розповіла вона Новому каналу.

Ірма Вітовська з сином, фото: пресслужба Нового каналу
Ірма Вітовська з сином, фото: пресслужба Нового каналу

Зараз акторка активно волонтерить - допомагає переселенцям. Не забуває вона говорити з сином про те, що творять рашисти в Україні.

"Синові я розповідаю про ціну його безпеки. Хтось страждає просто тому, що живе в південній, східній Україні або в Київській області. Він повинен знати, цінувати, що зміг виїхати до сім'ї в безпечне місце, - каже вона. – Ми принципово не виїжджали з України, розумію, що я тут потрібніша, ніж за кордоном, тому і син тут зі мною. Поки ж всі наші думки - на Сході та Півдні України, там, де наші воїни вирішують наше майбутнє."

Нагадаємо, що зірка "Леся+Рома" Ірма Вітовська зізналася, як війна перевернула її життя і свідомість.

Раніше ми повідомляли, що Ірма Вітовська переконана, що всі українці повинні усвідомити свої гріхи з 2014 року.