Ніч з 14 на 15 травня була переможною для України, адже наші хлопці з Kalush Orchestra посіли 1 місце на конкурсі пісенному конкурсі "Євробачення".

В ході суддівського голосування Україна посіла 4 місце, а потім глядачі здобули нам перемогу, піднісши на 1 смужку з величезним відривом.

Стефанію співала вся Європа, а весь світ почув заклик Олега Псюка врятувати Маріуполь і врятувати Азовсталь.

Kalush Orchestra, Євробачення-2022
Kalush Orchestra, Євробачення-2022

Через пару хвилин після перемоги Володимир Зеленський привітав хлопців з тріумфом.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

"Наша мужність вражає світ, наша музика підкорює Європу! Наступного року Україна прийматиме "Євробачення"! Третій раз у своїй історії. І вірю - не востаннє. Ми зробимо все, щоб одного разу учасників і гостей "Євробачення" приймав український Маріуполь. Вільний, мирний, відбудований! Дякую за перемогу Kalush Orchestra і всіх, хто віддав за нас свої голоси! Впевнений, не за горами наш переможний акорд у битві з ворогом",- написав президент.

Володимир Зеленський. Фото: YouTube
Володимир Зеленський. Фото: YouTube

Не пройшов повз і Віталій Кличко, мер Києва, який одразу ж визначив Євробачення-2023 саме до Києва. Ще градоначальник зазначив, що не сумнівався в перемозі України адже він може дивитися в завтрашній день.

"Kalush Orchestra, я знав і не сумнівався, бо можу дивитися в завтрашній день:) Дякую за ваш талант, вашу сміливість, за гідне обличчя України. Ви показали, що українці - нація переможців і що цивілізований світ - з нами. Наступною буде Перемога України в боротьбі за свою землю і своє майбутнє! А Київ знову готується до проведення Євробачення. Ми знаємо, як це робити"

Пост Віталія Кличка
Пост Віталія Кличка

Нагадаємо, що Kalush Orchestra підірвали Євробачення і закликали врятувати "Азовсталь": Stefania посіла перше місце.

Раніше ми повідомляли про дерусифікацію метро в Києві: за які назви проголосували українці.