Роман Свечкоренко був учасником 2 сезону шоу "Холостячка" із Златою Огнєвіч. Йому не вдалося перемогти в шоу, тому що він був ще одружений і так і не встиг розлучитися до закінчення проєкту.

Але без "Так" від Злати він не нудьгував і незабаром закрутив гарний роман з юною блогеркою Лерою Чернецькою. Пара стверджує, що різниця у віці для них не перешкода, а також транслює екологічні стосунки в своїх соцмережах.

З початку повномасштабної війни Свечкоренко дуже активно висвітлював всі злочинні дії рф на території України, але з часом він випав з Instagram. 14 травня психолог вирішив повернутися із заявою про перехід на українську мову і також опублікував новий пост про те, що всі українці зараз перейшли в режим відкладеного життя.

Роман пояснив, що це дуже небезпечний стан, якого варто уникати.

Популярні новини зараз
"Третя" платіжка за газ: що потрібно терміново зробити споживачам "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

"Життя кожного українця зараз зосереджена навколо двох слів "війна" і "перемога". Але якщо перше слово кожен з нас вже випробував на собі, друге слово для нас тепер набагато небезпечніше. Ми поставили себе в позицію "очікування", тобто ми програмуємо себе на синдром відкладеного життя...Я не оптиміст, а реаліст і намагаюся дивитися на все без завищених очікувань. Більше того, вважаю цю позицію значно безпечнішою для психіки під час війни. Я не знаю, коли цей день настане І коли скінчиться війна... ти цього не знаєш, Арестович повір теж не знає! Я впевнений, навіть пуйло вже не знає, коли це все скінчиться. Йде процес, який не має чітких меж, і, швидше за все, цей процес затягнеться",- ділиться колишній Огнєвіч.

Злата Огнєвіч і Роман Свічкоренко, instagram.com/svechkorenko
Злата Огнєвіч і Роман Свічкоренко, instagram.com/svechkorenko

Рома акцентує, що якщо ви досі живете під обстрілами - не чекайте, переїжджайте в більш безпечне місце. Якщо ви можете якось допомагати - допомагайте. Якщо ви можете що-небудь зробити для себе, близьких, країни - зробіть. Головне, починати робити це не завтра. І також, якщо просто зараз у тебе немає сил щось робити, ви можете цього не робити, але найголовніше зараз - не нехтувати своєю безпекою.

"Попереджаю, коли почнете жити, з'являться люди, з фразами на кшталт "Одразу видно, що тобі плювати на Україну", "Чим ти допоміг(ла) своїй країні", "Краще б корисне що-небудь зробив(ла)", "Звалив(ла) з країни, там і залишайся". Просто абстрагуйтеся і навіть не виступайте в дискусію. У цих людей такі механізми психологічного захисту, як "компенсація", "виміщення", "проєкція" і "інтроєкція". Немає сенсу їм що-небудь доводити...",- заспокоює Свечкоренко.

Нагадаємо, що Роман Свечкоренко показав, як керувати військовою техніка.

Раніше ми повідомляли, що Роман Свечкоренко показав, як проводжають загиблих Героїв України, поки росіяни спалюють своїх на місці.