Президент України поставив завдання вивести на ринок нафтопродуктів національного оператора. Ним має стати НАК "Нафтогаз".

Про це повідомив голова правління "Нафтогазу" Юрій Вітренко.

Автомобільна заправка, кадр з відео
Автомобільна заправка, кадр з відео

З його слів, поява такого оператора не означає, що держава хоче встановити монополію на ринку. Крім того, поява нового учасника ринку в особі держави дозволить їй стати ціновим лідером та відмовитись від державного регулювання цін на пальне.

"Але зараз на ринку має з’явитися потужний державний гравець, до якого була б повна довіра і з боку держави, і з боку людей — із розумінням, що ціни на цих заправках є справедливими й чесними", — сказав голова НАК.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок
Показати ще

А щоб не виникало питань високі ціни, Нафтогаз повинен стати оператором національної мережі.

"Це завдання поставив президент. Також ми можемо бути для держави ефективним інструментом співпраці з найбільшими у світі компаніями по ресурсу", — сказав він.

Споживачі зможуть купувати пальне за справедливою ціною та відповідної якості. Планується, що державна мережа буде утримувати 30% ринку. Тому приватні оператори не будуть завищувати ціни та будуть більш ретельно слідкувати за якістю.

Як буде називатися мережа, скільки коштів на неї буде витрачено Вітренко не уточнив. Також невідомо, де та коли планують відкрити перші державні заправки.

Нагадаємо, українці отримали більше шансів на роботу у Польщі: хто може розраховувати на швидке працевлаштування.

До слова, аферисти не тільки "в сітях" у Олени-Крістіни Лебідь: українці масово попадаються в пастки у Європі, правила безпеки.

Раніше ми писали, що українцям змінили умови дострокового виходу на пенсію: що відомо про зміни до пенсійного законодавства.