Війна змусила багатьох переглянти свох погляди та стати на захист Батьківщини. Хтось робить це через безпосередню службу в ЗСУ або ТрО, а хтось - через волонтерство.

Телеведучий СТБ Сергій Костира з перших днів війни пішов у територіальну оборону, після закінчення активної фази наступу на Київ вирішив, що ТРО для нього замало. І попрямував до воєнкомату. Там не розповів усю правду про інсульт у 2003 році. Пройшов комісію, дуже хотів піти на фронт. Але наших військових не обдуриш. Йому зателефонували і сказали, що не пропустять з інсультом та другою групою інвалідності.

Сергій Костира, фото: Знай.uа
Сергій Костира, фото: Знай.uа

"Для себе розумів, якщо я не можу використовувати свої знання у такий спосіб, маю однозначно займатися волонтерством. Але по секрету розкажу вам, я знову повернувся до лав територіальної оборони Києва",- ділиться Сергій.

Будучи волонтером, коллега Григорія Решетника збирає продукти харчування, ліки. Нещодавно відвезли гуманітарний конвой разом з іншими волонтерськими організаціями до Київської області.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

"Ті міста, які чули по телевізору, Буча, Бородянка та інші, про них знають, там більш-менш із забезпеченням нормально. А от областям цих міст набагато складніше",- зазначає Костира.

Сергій Костира, фото: пресслужба СТБ
Сергій Костира, фото: пресслужба СТБ

Ведучий зізнається, що коли він працював адвокатом, то постійно спостерігав людські страждання, втрату людяності та жорстокість. Але від того, що він бачить зараз, у нього додалося найбільше сивого волосся.

"Навіть хтось із телеглядачів помітив через екран та написав, що я постарів за ці три місяці. Не можна стояти осторонь, коли це все відбувається. Те, що роблять ці виродки, це ганебність. Про це навіть гидко говорити".

Нагадаємо, що Сергій Костира "підмінив" друга в Україні, допомогу доставлено всім: "Кількість зростатиме".

Раніше стало відомо, що потрібно знати українцям, які їдуть закордон, поради юриста.