Перша леді України Олена Зеленська активно веде свої акаунти в соціальних мережах і частенько розповідає про важливі новини. Також вона не забуває ділитися успіхами своїх проектів про безбар'єрність в країні і встановлення аудіогідів по всій Європі. В Instagram на дружину президента підписано майже 3 мільйони людей.

Олена Зеленська знову підняла наболілу тему про дітей, які постраждали у війні з росією, і нагадала, що багато хто з них, коли покидали рідні домівки, не змогли взяти з собою улюблені книги. Щоб повернути малюкам хоч частинку відчуття дому перша леді створила проект "Книги без кордонів".

"І тепер дитяча книжка рідною мовою може стати частинкою дому, миру, хвилинкою спокою. Тисячі сімей прочитають на ніч чудові казки. Переглянуть разом чудові малюнки. Перенесуться у створений з любов’ю світ", - написала Зеленська.

Скріншот з Instagram, Олена Зеленська
Скріншот з Instagram, Олена Зеленська

Українські видавництва пропонуватимуть свої макети книг, а посольства країни шукатимуть партнерів серед європейських друкарень, які зможуть випустити ці книги. Декілька держав, які зараз допомагають українським біженцям, вже долучилися до такої ініціативи, активно друкують і роздають книги дітям.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Проєкт реалізується вже 11 країнах і налічує 80 тис. надрукованих книжок. У цього яскравого світу, населеного слоненятами й чарівними левами, немає й не може бути кордонів. Він лише розширюватиметься, бо саме зараз до проєкту приєднуються десятки країн. У процесі – Франція, Нідерланди, Італія, Румунія, Фінляндія, Велика Британія, Туреччина", - заявила перша леді.

Нагадаємо, перша леді Олена Зеленська показала українську трагедію: "Не звикати до війни"

Як повідомляв Знай.uа, українці масово почали повертатися додому з Європи: кількість людей у містах зростає

Також портал Знай.uа писав, як переселенцям не потрапити до рук шахраїв: українцям назвали 5 основних правил безпеки