Запорізькі рятувальники познайомили з новою позаштатною "працівницею" таксою

Про це повідомила пресслужба ДСНС.

Такса Чапа. Фото: скрин відео

На службі ДСНС працює багато "хвостатих" помічників. Пес Патрон допомагає рятувальникам Чернігівщини, а Запорозькі рятувальники "прийняли" на роботу таксу на прізвисько Чапа.

Як відомо, такси - мисливські собаки, вони добре знаються на пошуку. Рятувальникам вони допомагають знайти під завалами людей.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Чотирилапа помічниця працює позаштатною психологинею. Вона спокійна та дружелюбна, легко йде на контакт, особливо до дітей. Спілкування з нею працює як заспокійлива терапія.

Чапу показали на відео з нагоди дитячого свята Міжнародного дня захисту дітей, яке організували рятувальники для дітей-переселенців. Під час святкування приз глядацьких симпатій однозначно залишається за цією блискучою хвостатою.

Крім Чапи, рятувальниками допомагає ще одна такса на прізвисько Кріс. Він спеціалізується на пошуку постраждалих у техногенному завалі. Кріс - унікальний пес, разом зі своїм кінологом Сергієм Лухіним, він увійшов до першої сотні світового рейтингу кращих кінологічних розрахунків за версією Міжнародної організації рятувальних собак.

Нагадаємо, пес-сапер Патрон став причиною зворушливого "скандалу" в ДСНС - такого ніхто не дозволяв.

До слова, пальмовий пес Патрон став "пророком" та визначив, коли в Україні скінчиться війна: "Непоганий варіант".

Раніше ми писали, що господарі талісмана чернігівських ДСНСників пса Патрона розповіли, як він став сапером: "Ніхто не розраховував"