Вболівальники, які відправляються в Катар на Чемпіонат світу 2022 року в листопаді, можуть бути змушені залишатися в наметах, розташованих в пустелі, через брак доступного житла.

Відповідний пост розмістили на порталі «DailyStar»

Фінальний турнір проходить з 21 листопада по 18 грудня на Близькому Сході, а вболівальники з 32 країн прибувають до п'яти приймаючих міст, включаючи столицю Доху, а також Лусаїл, Аль-Хор, Аль-Райян і Аль-Вакра.

Хоча більшості фанатів будуть запропоновані місця в готелях на час їх перебування, необхідно творче рішення на додаток до 100 000 номерів, як докладно розповів глава катарської організації з планування розміщення Омар Аль Джабер.

Бедуїнські намети можуть бути використані для компенсації необхідної кількості житлових приміщень
Бедуїнські намети можуть бути використані для компенсації необхідної кількості житлових приміщень

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно
Показати ще

Крім того, під час чотиритижневого заходу буде запропоновано 1000 наметів, які будуть названі «фан-селом» на околиці Дохи.

Кажуть, що в наметах є збірні будиночки, деякі з яких рекламуються за плату в розмірі 161 фунта стерлінгів за ніч, а також є водопровід і генератори електроенергії, але немає кондиціонера.

Проте, очікується, що погода під час турніру не буде занадто некомфортною: прогнозується 29 градусів за Цельсієм в найспекотніші дні.

Футбольний стадіон в Катарі: скріншот з DailyStar
Футбольний стадіон в Катарі: скріншот з DailyStar

Хоча місцеві домовласники заохочують здавати свою нерухомість в оренду, щоб допомогти тим, хто подорожує, шаттлові рейси можуть навіть дозволити фанатам залишитися в інших сусідніх країнах, повідомляє Bloomberg.

Аль-Джабер також каже, що, як буде продовжуватися процес продажу квитків, буде доступно більше варіантів розміщення, а нові будівлі будуть завершені.

Qatar Tourism повідомляє, що з 30 000 доступних в даний час готельних номерів до 80 відсотків зарезервовано для гравців, суддів, офіційних гостей і представників ЗМІ.

Намет в Катарі: скрін з DailyStar
Намет в Катарі: скрін з DailyStar

На офіційному веб-сайті ФІФА також доступне їх «ексклюзивне розміщення на круїзних лайнерах», яке пропонує гостинні каюти на кораблях. Вони базуватимуться на морі в Досі.

Нагадавши, зірка збірної Англії помічена на зраді з ескортом.