Українські знаменитості продовжують допомагати Україні за кордоном, висвітлювати війну, яка розпочала росія, а також збирати гроші на благодійних концертах.

За чотири місяці повномасштабної війни росії проти України постраждали тисячі мирних жителів — як дорослих, так і дітей. Щоб допомогти їм, топові українські зірки — NK, MELOVIN, KAZKA, ALEKSEEV, TVORCHI, Jerry Heil — взяли участь у благодійному концерті в Празі, під час якого збирали кошти для лікарень, у яких допомагають постраждалим від військової агресії.

ALEKSEEV, Ukrainian Freedom Voices в Празі
ALEKSEEV, Ukrainian Freedom Voices в Празі

"22 червня 81 рік тому в нашу країну прийшла Друга світова. І відтоді ця дата стала для всього світу черговим нагадуванням про жорстокість і безглуздість війни, про страшну ціну, яку світ заплатив, аби майбутні покоління більше ніколи не зазнали цього жаху, — розповіла NK. — Минули роки й одна країна знову розпочала війну — таку ж безглузду, таку ж підступну й нищівну — проти іншої, незалежної, вільної і прекрасної держави. І та країна забула, як це страшно, коли міста знищують, вбивають тисячі людей і залишають рани на кожному, кого ця війна стосується, — не завжди фізичні, але завжди душевні. Вона забула, але я вірю, що світ не забув. Вірю, що ми продовжимо разом боротися, аби повернути мир, вірю в підтримку інших країн і в те, що кожна добра справа має значення. Тому в День пам’яті жертв війни я взяла участь у благодійній події Ukrainian Freedom Voices у Празі, в рамках фестивалю Metronom. Вона націлена на збір коштів для українських лікарень і постраждалих діток, які там перебувають. Вдячна Чехії та організаторам за увагу до України і допомогу українцям. Разом з вами робимо все можливе, аби жертв війни не ставало ще більше. Ми боремося. Ми пам’ятаємо. Ми переможемо. Слава Україні!"

Настя Каменських, Ukrainian Freedom Voices в Празі
Настя Каменських, Ukrainian Freedom Voices в Празі

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Вразила кількість українських прапорів на вулицях Праги та на благодійному концерті, де виступали. Побачили їх тут десятки і сотні! — додали учасники гурту TVORCHI. — Ця підтримка дуже важлива, але ми її не отримали просто так, ми її заслужили. І робимо це щохвилини, поки на нашій рідній землі вмирають українці, захищаючи всю Європу. Наша нестримна боротьба недаремна. Світ із нами, а ми продовжуємо боротися. До перемоги."

MELOVIN, Ukrainian Freedom Voices в Празі
MELOVIN, Ukrainian Freedom Voices в Празі

Нагадаємо, що Настя Каменських та Потап нарвались на хейт за участь у патріотичному проєкті.

Раніше ми повідомляли, що Анастасія Приходько накинулася на Потапа після відмови виступати в росії: "Г*вно і крапка"