Війна, яку розпочала росія на чолі з володимиром путіним, так чи інакше вплинула на кожного. Особливо це стосується жителів міст, яким випало жити по сусідству із бойовими діями.

Однією з героїнь третього випуску діджитал-проєкту Нового каналу "Предметка. Переселенці" стала випускниця реаліті "Супермодель по-українськи" та "Від пацанки до панянки" Влада Роговенко.

Влада Роговенко
Влада Роговенко

Війна застала героїню реаліті Нового каналу будинку у Дніпрі. Владі довелося з маленькою дитиною їхати за кордон. Що молода мама побачила у своєму вікні такого, що зважилася покинути будинок, чому кінцевою точкою обрала Туреччину, і скільки тривав її шлях, читайте в матеріалі.

"За кілька днів до початку повномасштабної війни нам зателефонував хресна моя дитина і сказав, що вони їдуть, бо бояться за своїх дітей, – згадує дівчина. – Ми з Сашком (чоловік Влади, – прим. ред.) до останнього не вірили, що щось буде. Ну яка війна у ХХІ столітті? Чоловік у цей час був зі мною, ми планували поїхати відпочити… Поки 24 лютого о 4-й годині ранку не прокинулися від дзвінка Сашкового тата, який сказав, що по всій Україні лунають вибухи. Ми відчинили вікно, почули віддалений гуркіт і зрозуміли, що почалася жесть, і коли прилетить до нас – незрозуміло. Що робити, незрозуміло. Протягом 15 хвилин половина мешканців нашого будинку просто виїхали. Ми ж вирішили тимчасово залишитися, розуміючи, що на дорогах буде пекло. Купили продукти та бензин, пам'ятаючи досвід карантину, коли на прилавках нічого не було.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Влада Роговенко, фото із соцмереж
Влада Роговенко, фото із соцмереж

Але настав день, коли Влада зрозуміла, що більше не може залишатися у Дніпрі:

"Ми живемо біля заводу (назву не називаємо з метою безпеки, - прим. ред.) У нас великі панорамні вікна, і в якийсь момент було відчуття, що червоні крапки летять прямо до нас у квартиру. Все це відбувалося зі звуком, я жахливо злякалася, побігла за дитиною, розбудила чоловіка і після цього вирішила, що не можу більше сидіти і панікувати, настав час їхати. Для евакуації ми вибрали Туреччину. Це було швидке рішення, мені там простіше. У Стамбулі вже 12 років живе моя сестра, оскільки я виїжджала з Дніпра зі знайомими турками, які рухалися в той бік, то просто заскочила до них у машину.

Влада Роговенко, фото із соцмереж
Влада Роговенко, фото із соцмереж

Влада зізналася, що це була найстрашніша дорога у її житті:

"Блокпости скрізь, дороги через села, нас постійно розвертали без пояснень. Дорога до Туреччини з Дніпра у мене зайняла три з половиною дні. Це була найважча дорога в моєму житті, просто жах. Сльози, переживання, я весь час притискала до себе дитину Згадуючи кадри, як розстрілювали машини з дітьми в салоні, писала записки: "Будь ласка, не чіпайте, дитина в машині". Дуже переживала! Не могла відірватися від свого сина. Все булона таких емоціях, що коли ми перетнули кордон з Румунієь, то я просто вирубалася, не пам'ятаю як, все було в тумані.

Нагадаємо, що Світлана Лобода захотіла "скасувати" війну заради одного красеня.

Раніше ми повідомляли, що Jerry Heil, Alyona Alyona та німецька співачка Ela заспівали утрьох українську обрядову пісню.