Український волонтер та телеведучий Олександр Пеан разом зі своєю донькою Лєрою продовжує знайомити абітурієнтів та їхніх батьків із нашими університетами у різних містах.

Вступна кампанія у розпалі, тому абітурієнти переживають, обираючи університет. У непростій справі вирішив допомогти ведучий Нового каналу та громадський діяч Олександр Педан. Наприкінці 2021 року разом із дочкою Лерою вони зняли освітній тревел "УніверCheck". У кожному випуску проводять повну ревізію одного з найпопулярніших вишів міста, яке відвідали. П'ятий епізод соціального проекту присвячено Вінницькому національному аграрному університету.

"У Вінницю нам хотілося поїхати з двох причин. По-перше, відвідати місто та відкрити його для себе, тому що воно входить у топ найкомфортніших місць в Україні для проживання , – ділиться Педан. – По-друге, хотіли відкрити українське сучасне ІТ – сферу агро. Тому й обрали Вінницький національний аграрний університет. Це крутий вузькоспеціалізований вуз. Мені дуже подобається, що в університеті не 152 спеціальності, а менша кількість факультетів, але всі круто опрацьовані."

Олександр Педан із донькою Лєрою. Фото: пресслужба Нового каналу
Олександр Педан із донькою Лєрою. Фото: пресслужба Нового каналу

Великою перевагою є те, що студенти ВНАУ отримують не просто теоретичну базу, а й хорошу практику. На базі університету є поля, сади, досвідчені лабораторії.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

"У випуску ми показали не тільки як можна вчитися, але навіть де працювати, – каже Олександр. – Завітали до української агрокомпанії "Макош", розташованої у Вінниці. Атмосфера там більше нагадує Apple або Google. Дізналися про нереальні можливості для молоді. Звичайно, з перспективами та крутою зарплатою. Наш гід у цьому випуску, Світлана, до речі, навчається і вже працює в аграрній компанії."

Олександр Педан з донькою Лєрою. Фото: пресслужба Нового каналу
Олександр Педан з донькою Лєрою. Фото: пресслужба Нового каналу

У випуску ви побачите постійні рубрики "Общежиток Check", "Їжа Check", "Транспорт Check" та "Місто Check". Олександр та Лера Педан розкажуть, як і де у Вінниці можна провести вільний час та розважитися.

"Було цікаво розглянути Вінницю під мікроскопом. Вона справді затишна, комфортна, – зізнається телеведучий. – Там усе поряд! Крім того, місто дуже зелене. Раджу!"

Нагадаємо про жахливий терористичний удар по Вінниці : загиблі діти, тіла розкидані центром міста.

Раніше ми повідомляли, що Олександр Педан тяжко пережив розлучення з дружиною Інною, не кожен витримає .