Кілька місяців тому, 19 березня 2022 року, всій відомій українській письменниці-шістдесятниці поетесі Ліні Василівній Костенко виповнилося 92 роки.

У соціальній мережі Instagram, на неофіційній сторінці поціновувачів і шанувальників, присвяченій творчості геніальної поетеси, з'явилася публікація зі словами, які мають сенс і зараз.

Ліна Костенко, фото з фейсбук
Ліна Костенко, фото з фейсбук

Рядки взяті з історичного роману у віршах, збудованого навколо легенди про відому українську пісеньку Маруса Чурай.

"Я зайва людям на своїй землі...", - говорится в произведении.

І ці слова зараз пронизані болем, оскільки вони повністю описують повномасштабну війну, розпочату рашистами без жодної причини. Точніше під надуманими, але брехливими приводами, через які щодня гинуть мирні жителі, включаючи дітей.

Ліна Костенко, фото: Facebook
Ліна Костенко, фото: Facebook

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

***

Чиясь край шляху плаче наречена.
Там вийшли всі — і немічні, й малі.
І тільки я до цього непричетна.
Я зайва людям на своїй землі.

...А полк іде. Нема коли журиться.
Уже хтось інший став під корогву.
Хорунжі є, немає тільки Гриця.
А я жива... Чого я ще живу!

***

А згодом стало відомо, що Ліні Костенко вручили найвищу нагороду Франції, Орден Почесного легіону, який вручає президент за військові чи громадянські нагороди.

Нагадаємо, В'ячеслав Чорновіл ще 20 років тому передбачив, що без армії Україна буде у біді: "Хтось збирається на нас нападати"

Як повідомляв "Знай.uа", у Київському метро взялися за дерусифікацію станцій, Ліна Костенко підтримала: "Єдності України, Стуса, Варшавська"

Знай.ua писав, померла вдова Василя Стуса - під вибухи в Київській області: "На дбайливих руках свого сина"