До початку повномасштабного вторгнення росії на територію суверенної України кожен мешканець нашої країни мав свої плани і цілі, які впали в один момент.

Акторка Аліна Кошарна, яка стала популярною після участі в Comedy Woman разом з Катериною Варнавою, мала до 24 лютого все, про що тільки можна мріяти: улюблена робота на радіо, рідне місто під українським прапором і безліч планів на майбутнє. Навесні мала бути прем'єра серіалу "Молода" на Новому каналі, в якому дівчина зіграла роль екстравагантної Софі.

В цьому серіалі також знялася і легендарна українська акторка Ірма Вітовська. Але від всього цього дівчину прийшли "звільняти" військові рф. І життя для неї в її рідному Мелітополі, який зараз перебуває у тимчасовій окупації, зупинилося.

Аліна Кошарна, фото: пресслужба Нового каналу
Аліна Кошарна, фото: пресслужба Нового каналу

"Життя зупинилося , - розповідає вона Новому каналу. -Як кажуть мої знайомі: "Ми ніколи не жили в СРСР, але відчуття, що зараз перебуваємо саме там". Всюди черги, обмеження, червоні прапори. Боїшся вийти надвір, а іноді й удома бути страшно. Нещодавно вимкнули газ. Люди скуповують електроплити, але це щасливчики, адже готівка є не у всіх. Щоб зняти гроші з карти, потрібно відстояти величезну чергу. І не факт, що їх вистачить. Продукти дуже дорогі. Зараз краще купувати на ринках, бо у супермаркетах, які відкрили окупанти, – товари, завезені із Криму, які коштують дуже дорого. У Мелітополі майже немає активних бойових дій, але витримати моральний тиск дуже тяжко. Ти не маєш свободи, ти живеш у постійному страху. Бракує ліків, готівки, свободи вираження, продуктів деяким сім'ям та пенсіонерам, які залишились без роботи чи не можуть отримати пенсію".

Популярні новини зараз
Немає дітей, тому що неправильно "чірікаєтесь": пара була в шоці від вердикту лікарів Гороскоп на тиждень 16-22 вересня для всіх знаків Зодіаку: небезпеки Водоліїв, блиск Левів та відпочинок Тельців Пенсіонерам готують круті зміни з новими сумами – виплати зростуть на 1500 грн Українцям чітко відповіли з приводу індексації пенсій
Показати ще

Мелітополь, мітинг. Фото: Youtube
Мелітополь, мітинг. Фото: Youtube

Аліна спілкується з місцевими, щоб підтримати та підбадьорити.

"Настрої у людей різні , - зізнається вона. - Мої знайомі та друзі тримаються, вірять у краще. Але є й такі, які досі впевнені, що їх "звільняють". Дуже багато місцевих вже евакуювалися, евакуюються і зараз з цим величезна проблема, адже шанси 50/50. Хтось "проскакує" та їде до Запоріжжя, а хтось стоїть по 3-4 дні на лінії розмежування і не може дістатися. Люди їдуть на свій ризик, бо "зелені коридори" окупанти не затверджують."

Патріотично налаштовані місцеві люди живуть у страху, адже ворог усюди.

"Зараз окупанти не поводяться агресивно. Тільки якщо в тебе відкрито українська позиція, і ти заявляєш про це, до тебе можуть "постукати", – розповідає Аліна. – Люди тихо сидять і чекають. Їм страшно. Окупантів у місті дуже багато, тому відчувати себе в безпеці і жити вільно неможливо."

Мелітополь, фото: скріншот з відео
Мелітополь, фото: скріншот з відео

Нагадаємо, що окупанти розстріляли Кобзар Шевченка у Попасній, Ірма Вітовська зберегла доказ: "Портрет проткнули багнетом".

Раніше ми повідомляли, що ЗСУ атакували військові бази окупантів у Мелітополі, не буде чим воювати.