Відома українська письменниця Оксана Забужко зраділа неймовірному успіху української мови у світі. Шкода лише, що такою дорогою ціною.

Про це вона пише у своєму новому пості на особистій сторінці в соцмережі Фейсбук. Багато наших земляків після широкомасштабного вторгнення росії в Україну зробили рішучий крок і повністю перейшли у спілкуванні на українську мову. Успіх солов'їної неймовірний - наша мова просто на очах стає світовою.

"Хваляться фахівці: за час війни запис на українську мову на Duolingo підскочив на 1050% (так, це не помилка, на ТИСЯЧУ п'ятдесят відсотків!)) Ось так моя мова на моїх очах стає світовою.", - пише вона. Оксана Забужко

Оксана Забужко, facebook.com/komorabooks
Оксана Забужко, facebook.com/komorabooks

Як розповідає Оксана Забужко, не все далося так легко, адже ще зовсім недавно ставлення до україномовних було не надто привітним - і це ще, м'яко кажучи. Проте зараз українську можна почути навіть з вуст світових лідерів.

Популярні новини зараз
Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне" Українцям дадуть готівку на оплату комуналки: кому час йти до банку Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

"Від "ах ти ж суч*ниш бандеровскій, нєдобілі вас!" (1970 р., Київ, баба в гастрономі на Чубаря соло при повній тиші переляканої черги) до "Слава Україні!" (з французьким акцентом) з уст віце-президентки Європарламенту в центрі Брюсселя - таки ми "непогано просунулись"... А це ж ми ще не починали (с)). Слава ЗСУ.", - порівнює письменниця. Оксана Забужко

Пост Оксани Забужко, facebook.com/oksana.zabuzhko
Пост Оксани Забужко, facebook.com/oksana.zabuzhko

Нагадаємо, письменниця Оксана Забужко назвала справжній вік Києва: "Цієї історії не вирвати й не стерти"

Як повідомляв "Знай.ua", співачка Roxolana повідомила про загибель та поранення членів своєї команди після удару рф у Вінниці: "Ніколи не пробачимо"

Також "Знай.ua" писав, осатанілі російські пропагандисти заявили, що їм мало Вінниці: "Якщо не будемо бомбити пологові й школи, ми не виграємо"