Відома українська письменниця Оксана Забужко після того, як напередодні, 29 травня, кияни відзначили 1540-ліття столиці, вирішила відкрити усім очі на справжній вік Києва.

Про це вона пише у своєму новому пості на особистій сторінці в соцмережі Фейсбук. Оксана Забужко обурюється, що українці вірять у цю вигадану дату.

Письменниця нагадує, як саме з'явився такий вік української столиці. Вона пояснює, що свого часу його "придумав старий кагебіст Толочко, щоб не образити Москву".

Оксана Забужко, facebook.com/oksana.zabuzhko
Оксана Забужко, facebook.com/oksana.zabuzhko

Оксана Забужко просить українців пам'ятати це, адже насправді Києву далеко не 1,5 тис. років - наша столиця належить до небагатьох на нашій планеті "вічних", без дати заснування. Такі особливі міста існували завжди, зокрема й у писаній історії.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

"День Києва ще триває, і триватиме вічно, бо цьому місту не 1,5 тис. років, як колись був придумав (щоб не сильно образити Москву) старий кагебіст Толочко, - ні, воно належить до небагатьох на нашій планеті "вічних", без дати заснування, тих, що "були тут завжди", принаймні в писаній історії, і ніяким зайдам зі зброєю нас із цієї історії не вирвати й не стерти, допоки сонце в небі і люди на землі...", - йдеться у повідомленні письменниці. Оксана Забужко

Пост Оксани Забужко
Пост Оксани Забужко

Нагадаємо, Оксана Забужко пояснила, чому пропали з інфопростору воїни з Маріуполя: "Де ви, хлопці й дівчата з Азовсталі?"

Також ми писали, Оксана Забужко показала те, чого не помічали українці протягом багатьох років: "З російськими окулярами на очах"

Нагадаємо, Оксана Забужко вирішила квартирне питання "понаєхавшого" Михайла Булгакова у Києві: "Це диверсія"