Коли ми були школярами, то поділяли предмети на улюблені та зненавиджені. Часто бувало таке, що, наприклад, історія переміщалася у бік нелюбих.

Воно й не дивно, адже перспектива запам'ятовувати велику кількість різних дат сподобається не кожному підлітку, якщо немає до цього певних нахилів чи інтересу.

Але український телеведучий, легенда ранкового шоу "Підйом" Олександр Педан розповів, у чому важливість вивчення української історії та культури.

Олександр Педан, фото: пресслужба Нового каналу
Олександр Педан, фото: пресслужба Нового каналу

Близько семи місяців Україна бореться за свою свободу та культуру. Ми довели всьому світу, що сильні, і боротимемося до останнього. Так було завжди! Наша історія надихає і її треба знати. Вкотре наголосив на цьому громадський діяч і ведучий Нового каналу Олександр Педан.

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

"Мені 40 років, і я зараз вивчаю історію, - ділиться Педан. - Можливо, навіть робитиму історичні підкасти. Готовий рвати і вкладатися в те, щоб доносити цю інформацію у простій формі, щоб усім було зрозуміло. Наша історія досить важка. Україну "поносило": то поляки заходили, то московія, то турки, то Османська імперія. Наші гетьмани намагалися це "розрулити". Незрозуміло було, з ким можна дружити, а хто тебе кине. А кидали, на жаль, всі. Одним словом, наша історія складна. Але подавати її потрібно дуже просто. Щоб всі розуміли, хто такий Богдан Хмельницький чи Іван Мазепа. Щоб знали, що корисного зробили для України ключові історичні фігури. Потрібні історичні фільми, мультики, YouTube-канали, навіть TikTok. На це тепер божевільний попит!".

Олександр Педан з донькою Лєрою, Київ. Фото: пресслужба Нового каналу
Олександр Педан з донькою Лєрою, Київ. Фото: пресслужба Нового каналу

Вивчення історії нашої країни Олександр радить розпочати із книги Ярослава Грицака "Нарис історії України".

"За час свого існування ця книга змінювалася тричі, – каже ведучий проєкту Improv Live Show. – Перше видання вийшло після розвалу СРСР, 1996 року. Кажуть, що ця книга – одна з перших об'єктивних в історії України. А ще автор двічі її доповнював – у 2006 та 2019 роках."

Українці
Українці

Нагадаємо, що легендарний ведучий України та спадкоємець Юри Горбунова Саша Педан стане ближчим до Маска.

Раніше ми повідомляли, що зірка шоу "Підйом" Олександр Педан вперше розповів про стосунки з Притулою.