Стало відомо про ще один міжнародний скандал у світі спорту. Спортсменці з Рівненщини заборонили брати участь у змаганнях під українським прапором.

Про це стало відомо завдяки новому сюжету на телеканалі ITV .

Це був перший чемпіонат Європи у її житті, і він на жаль чи щастя не відбувся. Організатори зажадали від Божени Мельник, щоби вона не виступала під українським прапором, але вона відмовила.

Українські спортсмени, скріншот: YouTube
Українські спортсмени, скріншот: YouTube

"Ми приїжджаємо і все добре, все як заплановано. Перший день йде зважування, і виходить перший наш хлопець, і він не виходить на ринг. Підходить до нас, плаче, виявилося, що нашу команду дискваліфікували" - розповідає дівчина.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Абонентам Київстар та Vodafone дали важливі інструкції: інакше вигідного тарифу не бачити
Показати ще

Це було рішення міжнародної боксерської організації IBA, ватажком якої є з 2020 року росіянин Умар Кремльов. Вони заборонили виступати нашим спортсменам під своїм прапором та запропонували нейтральний. Причину вони також озвучили – вони призупинили діяльність нашої делегації через начебто втручання уряду України в діяльність організації.

Українські спортсмени, скріншот: YouTube
Українські спортсмени, скріншот: YouTube

"Ми могли виступати, але лише під символікою IBA. Головний тренер ухвалив рішення, що раз така ситуація, наша команда знімається, і ми поїхали додому", - продовжила Божена Мельник.

При цьому український прапор все ж таки потрапив на чемпіонат Компанія зі спортсменів вийшли з ним і почали співати на всю гімн.

Отак і вийшло, що через росіян у нас знову проблеми. Наші боксери готувалися до цього чемпіонату в умовах війни і власним коштом, але так і не змогли виступити.

На батьківщині таке рішення ухвалили позитивно. Секретар Рівненської міської ради Віктор Шакірзян зазначив, що дуже поважає таке рішення, і дівчина вчинила правильно.

Українські спортсмени, скріншот: YouTube
Українські спортсмени, скріншот: YouTube

В IBA також відреагували на позицію українців, відповівши завченою пропагандистською фразою - "спорт поза політикою". Рука росіянина у керівництва так і відчувається.

Крім того, він закликав якнайшвидше допустити до змагань росіян та білорусів.

Нагадаємо, що аліменти військовослужбовців під час війни: за якими виплатами не нараховуються

Раніше повідомлялося, що буде з навчанням після ракетних ударів: Міносвіти пояснили, як проходитиме навчання

Також фанатка "російського світу" в Європі зажадала від шляху відправити ракети на Німеччину.