В Україні діти, які постраждали внаслідок воєнних дій, можуть отримати матеріальну допомогу в розмірі 5000 гривень. Відомо, що на грошову допомогу можуть претендувати українці віком до 18 років, за однієї умови.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Виплати на дітей, кадр з відео
Виплати на дітей, кадр з відео

Так, на допомогу можуть претендувати особи до 18 років, яких війна позбавила одного або обох батьків. Дітям належить щомісячна виплата, що фінансується Фондом імені блаженного священномученика Климентія Шептицького. Його створили завдяки спільній ініціативі українського та польського урядів.

Як зазначили у Мінінтеграції, подати заявку на участь у програмі можна лише до кінця листопада. Гроші почнуть виплачувати за два тижні після ухвалення позитивного рішення, але у разі наявності у дитини банківських реквізитів, на які здійснюватимуть перекази.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Щоб стати учасником програми фінансової допомоги, не потрібно особисто ходити до відомств та носити паперові документи. Можна заповнити та надіслати онлайн-форму на сайті Фонду.

Українці, постраждали від війни. Фото: скриншот Youtube
Українці, постраждали від війни. Фото: скриншот Youtube

Для цього необхідно відсканувати деякі документи, зокрема:

- посвідчення особи заявника-опікуна, а також дитини, якій нараховуватиметься грошова підтримка (сторінки з фото та персональними даними);

- свідоцтво про народження дитини;

- свідоцтво про смерть батьків/батька (за відсутності підійде документ, що підтверджує зникнення батьків або встановлення опіки).

Нагадаємо, деяким категоріям українців змінять механізм нарахування пенсій: у Мінсоцполітики розкрили деталі.

Раніше повідомлялося, аліменти військовослужбовців під час війни: за якими виплатами не нараховуються.

Також, не поспішайте купувати радіатори опалення: лікар Комаровський попередив усіх українців про небезпеку.