Міжнародний Олімпійський Комітет оприлюднив заяву до річниці початку повномасштабної війни в Україні, яку розпочала росія, напавши вночі 24 лютого та бомбардуючи мирні міста українців.

Вже вкотре МОК сідає в калюжу зі своїми пропозиціями допустити російських спортсменів до змагань, або ж, як цього разу, закликаючи до ефемерних діалогів. Заява оприлюднена на офіційному сайті Міжнародного олімпійського комітету.

МОК. Фото: Youtube
МОК. Фото: Youtube

24 лютого 2023 року виповнюється рік, як росія за підтримки білорусі вторглася в Україну. Рік жорстокої війни, людських страждань, вбивств і руйнувань. Ми глибоко співчуваємо українському народу у цій жорстокій війні, біль і страждання якого неможливо уявити, - йдеться у заяві.

Далі йдеться про те, що Олімпійський рух приєднується до закликів до миру та готовий зробити свій скромний внесок у будь-які зусилля з розбудови миру. Керманичі МОК намагаються змінити ракурс та зазначають про неполітичність спорту, забуваючи, що прапор країни-агресора, та їхні медалі, омиті кров'ю українських спортсменів, яких вбила росія, дозволить країні агресору бути впевненій у своїй правоті, та надалі творити терор у світі.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

У МОК додали, що втричі збільшили Фонд солідарності з Україною, з якого українські спортсмени отримують кошти через Національний олімпійський комітет.

Разом з тим, не відмовилася від ідеї повернути росіян та білорусів у міжнародний спорт у нейтральному статусі. та закликали до діалогу. Щоправда, не уточнили хто з ким має вести діалоги.

Зусилля з розбудови миру потребують діалогу, — зазначили у МОК.

Нагадаємо, ми писали, що Олександр Усик присоромив голову МОК, через бажання повернути спортсменів з рф до міжнародних змагань: "Медалі крові, смерті і сліз".

Як повідомляв "Знай.ua" Гаррі Табах заявив, що путін списав своє послання до Федеральних Зборів з Гітлера.

Також "Знай.ua" інформував, на Потапа обрушилися гнівом через трек про волонтерів: "Дно пробите".