На 77-му році з життя пішов Дік Фосбері - колишній американський легкоатлет, який прославився на весь світ після того, як винайшов революційний спосіб стрибка у висоту.

Завдяки тому, що перешкоду він перелітав спиною вперед (фосбер-флоп чи просто флоп), йому вдалося стати олімпійським чемпіоном Мехіко-1968. Про цю важку втрату для спортивного світу повідомив його агент Рей Шульте у соціальній мережі Instagram.

Дік Фосбері, фото: Instagram
Дік Фосбері, фото: Instagram

"З дуже важким серцем я повинен опублікувати новину про те, що давній друг і клієнт Дік Фосбері мирно помер уві сні рано-вранці після короткого нападу рецидиву лімфоми", — заявив він.

Дік Фосбері завоював "золоту", розробивши унікальний стрибок спиною вперед, тоді як раніше всі стрибали через перешкоду обличчям до неї. Спортсмен був дуже близький до того, щоб побити світовий рекорд, раніше встановлений радянським спортсменом Валерієм Брумелем. Однак американцеві не вдалося взяти висоту 229 см.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Наразі рекордсменом є кубинець Хав'єр Сотомайор. Він показав найкращий результат через багато років, у 1993 - стрибнувши на 2,45 м.

На згадку про нововведення, у Сполучених Штатах було встановлено бронзову статую Діка Фосбері, який, після завершення кар'єри, працював інженером-будівельником. Рак у нього був діагностований ще 15 років тому (2008 року).

Нагадаємо, Шерон Стоун ледь не загинула на зйомках "Основного інстинкту": інсульт прийняли за вживання наркотиків

Як повідомляв "Знай.uа", "Як тебе не вистачає...": Булітко згадала Марину Поплавську у її свято

Знай.uа писав, Чендлера Бінга ви не дізнаєтесь у цьому алкоголіці: Метью Перрі із серіалу "Друзі" налякав шанувальників виглядом