"Укренерго" звернулося до українців з проханням економніше використовувати електроенергію. Це пов'язано із аномальною літньою спекою в серпні.

Спека. Фото Freepik
Спека. Фото Freepik

Про це пише прес-служба компанії "Укренерго".

Енергетикам потрібно встигнути підготувати енергосистему до зими, яка може бути складнішою, ніж попередня.

кондиціонер, фото Pxhere
кондиціонер, фото Pxhere

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Компанія зазначає, 3 серпня температура повітря була на 1 градус вище, ніж 2 серпня, проте зростання споживання становило одразу 4%. Ще на 1 градус стало спекотніше 4 серпня, тобто зростання споживання та навантаження на енергосистему стало ще більшим.

Кондиціонер, скріншот з відео
Кондиціонер, скріншот з відео

Тому українців закликали максимально економно використовувати електроенергію в пікові години – з 16:00 до 23:00.

Як наголошують в Укренерго, для цього достатньо:

  • Встановлювати температуру кондиціонера не нижче 23 градусів,
  • Вмикати по черзі в різні години доби потужні домашні електроприлади.

Спека. Фото: Youtube
Спека. Фото: Youtube

"Такі прості дії значно зменшать навантаження на енергосистему. А енергетики зможуть краще підготуватися до зими."-додали у компанії.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, заощаджуйте світло або запасайтеся свічками: "Укренерго" звернулося до споживачів із попередженням.

Також наш портал інформував, генератори та повербанки ще знадобляться: у профільному комітеті попереджають про відключення світла.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, зима 2023/2024 буде ще страшнішою, ніж попередня: енергетики попередили про відключення світла, навіть без обстрілу.