BBC провела дослідження, яке показало, що для деяких ароматів Lancôme і Estée Lauder використовували жасмин, який збирали діти.

Минулого літа журналісти з'ясували, що квіти жасмину, що використовуються в духах Lancôme Idôle L'Intense та ароматах Aerin, були зібрані за допомогою дитячої праці.

Основне місце виробництва жасмину – регіон Гарбія в Єгипті, який відомий як найбільший виробник цієї квітки. Саме тут безліч жінок, подібно до Геба, змушені залучати своїх дітей, щоб допомогти у зборі квітів.

Парфумерні компанії використовують працю дітей / фото: BBC
Парфумерні компанії використовують працю дітей / фото: BBC

Геба розповіла, що щоночі будить свою родину о 3 ранку, щоб почати збирання жасмину, поки не настала надто сильна спека. Її четверо дітей, віком від 5 до 15 років, надають їй допомогу у цьому тяжкому процесі.

Популярні новини зараз
ТЦК стануть "невидимками" для ухилянтів: про які повноваження говорять За шкалою від 1 до 12 – все катастрофічно погано: українців закликали роками терпіти відключення Перерахунок тарифів на опалення: скільки українцям доведеться платити взимку "Нафтогаз" попередив усіх власників газових приладів: що потрібно зробити кожному
Показати ще

"Люди тут нічого не стоять, – сказала вона. – Я не проти того, щоб люди використовували парфум, але я хочу, щоб ті, хто використовує цей парфум, побачили в ньому дитячі страждання. це заговорили".

Lancôme / фото: Вікіпедія
Lancôme / фото: Вікіпедія

Збір квітів проходить уночі, коли їхній аромат найбільш насичений, і знаходиться в особливо високому попиті. Проте за працю збирачів їм платять украй маленьку суму, враховуючи складні економічні умови та високу інфляцію в країні.

Навіть після відрахувань власнику землі збирачі заробляють недостатньо для гідного проживання. Для багатьох сімей це єдине джерело доходу, незважаючи на важкі умови та ризик для здоров'я.

Парфумери кажуть, що великі компанії, такі як L'Oréal та Estée Lauder, насправді контролюють усю гру, встановлюючи ціни та бюджети, щоб "набити" свої кишені.

Жасмин / фото: Pinterest
Жасмин / фото: Pinterest

Вони не особливо дбають про те, скільки заробляють збирачі квітів, і часто не забезпечують їм гідну оплату. Компанії, звичайно, стверджують, що дотримуються етичних стандартів і не використовують дитячу працю, але реальність набагато сумніша.

Хоча деякі з них вводять правила, щоб збирачі були старші 18 і піднімають їхню зарплату, ці заходи часто недостатні і малоефективні.

Це зачіпає не лише сім'ї, змушені збирати квіти через фінансові проблеми, а й самих дітей, які змушені брати участь у цьому.

Нагадаємо, надушіться - вас з'їдять: KFC створив парфум з ароматом курочки барбекю

Раніше ми писали про те, що розпізнати зможете за секунду: тепер Єва та Брокард не підсунуть вам підроблені парфуми

Крім того, Знай.ua повідомляв, N issan напередодні гонок випустив парфум для справжніх "маминих квіточок"