Відомий український письменник, поет та музикант Сергій Жадан вступив до лав 13-ї бригади Національної гвардії України "Хартія".

Про це він заявив в коментарі Lb.ua.

"Ми — це члени гурту "Жадан і Собаки", нас троє. Ми вже давно збиралися мобілізуватися. Починаючи з зими — готувалися, проходили ВЛК, наразі перебуваємо на вишколі", - каже Жадан.

Популярні новини зараз
Як уберегти новий холодильник від постійних відключень світла: запам'ятай ці правила Газові прилади доведеться відключити: "Газмережі" застерегли кожного споживача Як уникнути арешту майна: чому переписка на родичів може виявитися поганим варіантом У YASNO повідомили неприємну новину для тих, хто платить за "нічним" тарифом
Показати ще

Письменник також поділився своїми міркуваннями про те, як війна вплинула на його творчість. "Як далі буде з творчою діяльністю — побачимо. Наразі, повторюся, ми — рекрути", - додав Жадан, зазначивши, що говорити про те, чим саме він займатиметься у війську також зарано.

Жадан також закликав усіх українців, які можуть, долучатися до лав Збройних Сил або долучатися до інших способів боротьби з російським агресором.

"Це війна за нашу свободу, за нашу незалежність, за наше майбутнє", - каже Жадан. "І кожен з нас може зробити свій внесок у перемогу".

Рішення Жадана вступити до лав Нацгвардії стало несподіванкою для багатьох його шанувальників. Жадан відомий своїми пацифістськими поглядами. Він неодноразово виступав проти війни та за мирне врегулювання конфлікту на Донбасі.

Проте, війна Росії проти України змусила Жадана змінити свою позицію.

Сергій Жадан. Фото Youtube
Сергій Жадан. Фото Youtube

Нагадаємо, що Сергій Жадан показав таблетки, на які легко підсісти.

Як повідомляли раніше, Сергій Жадан розповів про не "тільки робочі відносини" з Христиною Соловій.

Як писав "Знай" раніше, Сергій Жадан показав руїни на місці своєї квартири і передав "привіт" окупантам.