Головний тренер "Баварії" Юпп Хайнкес оголосив про завершення кар'єри. Про це повідомляє прес-служба Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА).

Хайнкес заявив, що півфінальний матч Ліги чемпіонів проти мадридського "Реала" був для фахівця останнім в турнірі.

"У 2013 році я зустрічався в Лізі чемпіонів з дортмундською "Боруссією" і думав, що це мій останній матч в турнірі. Ніколи б не уявив, що повернуся. Сьогодні я можу з упевненістю сказати - це була моя остання гра в Лізі чемпіонів. Я більше не буду працювати тренером", - сказав 72-річний наставник.

Хайнкес працює тренером з 1979 року. За свою кар'єру він двічі перемагав в Лізі чемпіонів, очолюючи "Реал" (1997/98) і "Баварію" (2012/13), чотири рази вигравав в німецькому чемпіонаті, а також один раз ставав володарем Кубка і тричі - Суперкубка Німеччини. У 2013 році Хайнкеса визнали найкращим тренером світу за версією Міжнародної федерації футболу (ФІФА).

Як билися Реал та Баварія

Мадридський Реал вдома зіграв внічию із Баварією та вийшов у фінал Ліги чемпіонів.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Німці відкрили рахунок вже на 2-й хвилині грі. Йозуа Кімміх потужно пробив після невдалого виносу Серхіо Рамоса. Однак вже на 10-й Карім Бензема зрівняв рахунок та, здається, сам був у шоці від того, що забив.

Баварія сама у себе відібрала фінал. Ще у першому таймі Хамес Родрігес повинен був вирівнювати загальний рахунок, але з метра вдарив вище воріт. Одразу після перерви Бензема оформив дубль після жахливої помилки Свена Ульрайха.

Хамес все ж забив свій м'яч, але, попри всі старання, на більше Баварії не вистачило. Фінальний рахунок 2:2 і Реал вийшов у третій поспіль фінал Ліги чемпіонів.

Як повідомляв портал Знай.Спорт, у першому півфіналі Ліги чемпіонів Ліверпуль впевнено обіграв Рому з рахунком 5:2.