У понеділок, 3 вересня, з'ясувалося, що легендарний воротар київського "Динамо" Олександр Шовковський став новим помічником культового українського футболіста і тренера нашої збірної Андрія Шевченка.

Так, наставник "біло-синіх" вже представив багаторічного воротаря команди своїм підопічним перед тренувальним заняттям.

Олександр Шовковський

Варто уточнити, що офіційна презентація Шовковського в якості тренера збірної України пройде у вівторок, 4 вересня, на прес-конференції в Києві. Ймовірно, колишній воротар вперше займе місце на тренерській лавці національної команди 6 вересня під час матчу Ліги націй з Чехією, передає сайт zbirna.com.

Як відомо, Олександр Шовковський провів 92 зустрічі у футболці збірної України. Останньою для нього стала гра з Уругваєм 2 вересня 2011 року. Шовковський завершив кар'єру футболіста в 2016 році і отримав тренерську ліцензію.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Тим часом збірна України розпочала підготовку до матчів Ліги Націй – нового турніру для збірних, який замінить більшу частину товариських зустрічей матчами турнірного значення і дозволить національним командам зустрічатися з рівними по силам суперниками. Відзначається, що наша збірна зіграє в групі B1, де зустрінеться з командами Словаччини та Чехії.

Крім того, Андрій Шевченко оголосив список легіонерів на матчі Ліги націй.

У вісімку потрапили Андрій Лунін (Реал), Євген Коноплянка (Шальке), Андрій Ярмоленко (Вест Хем), Олександр Зінченко (Манчестер Сіті), Руслан Малиновський (Генк), Роман Яремчук (Гент), Євген Хачеріді (ПАОК), Євген Макаренко (Андерлехт). До резервного списку включено Євген Селезньов (Акхисар) і Василь Кравець (Луго).

ФК Динамо

Нагадаємо, що УЄФА запускає новий турнір.

Як повідомляв портал Знай.uа, колишній чемпіон світу в суперважкій вазі Володимир Кличко і головний тренер збірної України з футболу Андрій Шевченко зіграли разом у гольф в Києві.

Також портал Знай.uа писав, що український півзахисник англійського футбольного клубу "Манчестер Сіті" Олександр Зінченко взяв участь у зйомках серіалу про клуб "All or Nothing" ("Все або Нічого"), де згадав про самий початок своєї кар'єри у футболі.