Українська тенісистка Дар'я Лопатецька вийшла у півфінал юніорського турніру серії "Великого Шолома" US Open у Нью-Йорку.

Українка у трьох партія перемогла лідера посіву і господарку кортів Корі Гауфф. Матч тривав 2 години 3 хвилини і закінчився з рахунком 2:1 (6:4, 3:6, 6:2) на користь Лопатецької. За час, проведений на корті, 15-річна українська тенісистка виконала 3 подачі навиліт, допустила 4 подвійні помилки і реалізувала 7 брейк-поінтів з 18-ти. Американка зробила 1 ейс, 17 разів помилилася при введенні м'яча в гру і взяла 5 геймів на прийомі.

Після успішного матчу Лопатецька дала коментар:

"Насамперед хочу подякувати за підтримку глядачів. Це був дуже важкий матч. Також хочу сказати спасибі Корі за цей прекрасний матч. Я була дуже розслабленою, на мене не було ніякого тиску, і я чудово відчувала себе на корті. Я показала свій кращий теніс і віддала на корті все, що у мене було. Ось і результат.

Я почала виступ з кваліфікації і намагалася показувати свій кращий теніс. Я дуже люблю Нью-Йорк, моє серце належить йому. Я рада, що пробилася в півфінал і я зроблю все, що в моїх силах, щоб перемагати і далі", - сказала українка в інтерв'ю на корті.

Популярні новини зараз
Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

У наступному раунді Лопатецька зіграє проти Ван Сіюй з Китаю, яка виступає під третім номером посіву і займає сьоме місце в світовому юніорському рейтингу.

Зазначимо, що Лопатецька вперше виступає на турнірі категорії "Великого Шолома" серед юніорів та перебуває на 70-й сходинці світового рейтингу. На нинішньому US Open вона стартувала з кваліфікації.

У попередньому колі українка також обіграла представницю США Елізабет Мандлик з рахунком 2:0 (7:5, 6:4).

Додамо, що в 2017-му році інша юна українська тенісистка Марта Костюк виграла юніорські Australian Open (в одиночному розряді) і US Open (в парному розряді).

Світоліна розповіла, скільки платить своїй команді

Перша ракетка України Еліна Світоліна розповіла, скільки витрачає на утримання своєї команди.

"Це дуже депресивне питання, тому що дуже багато грошей іде на команду. Є п'ять людей. Є тато, який рахує всі мої витрати, гроші. Я дуже рідко дивлюся на банківський рахунок. Але ми, напевно, ще не дійшли до того моменту, коли мені скажуть: "Ні, чартеру не буде, буде економ-клас". Але тато тримає мене в курсі всіх фінансових питань.

Це десь між 250 і 300 тисяч на рік. Це перельоти, готелі, витрати, зарплати… Вони живуть у чорній ікрі", – розповіла Світоліна.

Як повідомляв Знай.ua, друга ракетка України порвала всіх у США.