Шальке 04 у грі 6-го туру Бундесліги Німеччини виграв у Майнца з рахунком 1:0. Ця перемога стала першою в нинішньому чемпіонаті для команди Доменіко Тедеско.

Український плеймейкер Євген Коноплянка вийшов на поле "Фельтінс-Арена" в стартовому складі "шахраїв" та відіграв весь матч, до речі, у день свого народження. Женя був одним з найактивніших гравців у Шальке. Українець став автором гольового пасу на Алессандро Шопфа, який забив єдиний і переможний гол у поєдинку.

Зазначимо, що Коноплянка міг і сам забивати. На 60-й хвилині ударом зі штрафного він практично влучив у дев'ятку, але м'яч вибрав метою поперечину, а на 72-й хвилині лідер збірної України вже в падінні з кількох метрів знову вирішив випробувати на міцність каркас воріт.

Після гри авторитетний німецький портал Westdeutsche Allgemeine Zeitung назвав українця кращим футболістом матчу, оцінивши його гру в 2 бали.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Коноплянка – найнебезпечніший гравець у складі Шальке. Двічі (60 і 72 хвилини) він потрапив у поперечину і прекрасним пасом з флангу допоміг забити єдиний у матчі гол у виконанні Шопфа. Коноплянка зіграв велику роль у цьому успіху", – стверджує Westdeutsche Allgemeine Zeitung.

Журналісти WAZ Ruhr Nachrichten також виділили гру Коноплянки, поставивши йому разом з марокканцем Аміном Харітом найкращі оцінки – по 2,5 бали.

"Сильний футбол Коноплянки на лівому фланзі, звідки він виконав чудову подачу, після якої Шальке повів у рахунку. Часом українець дуже довго тримав м'яч у себе, але все одно був найактивнішим гравцем команди в атаці", – пише RN.

Гол Ярмоленка в АПЛ

У матчі 7-го туру Прем'єр-ліги Англії Вест Гем у Лондоні грав з Манчестер Юнайтед.

На перерву команди пішли з рахунком 2:0 на користь лондонців. Спочатку на 5-й хвилині Феліпе Андерсон вивів "молотобійців" вперед, а потім на 43-й хвилині український плеймейкер Андрій Ярмоленко не без допомоги рикошету збільшив перевагу господарів. Гол у виконанні лідера збірної України вийшов дуже красивим!

У другому таймі команди обмінялися голами і гра завершилася з рахунком 3:1 на користь Вест Гема!

Для українця це вже третій гол у футболці Вест Гема. Раніше Ярмоленко відзначився дублем у ворота Евертона.

Як повідомляв портал Знай.ua, українець Олександр Зінченко зіграв повністю матч за Манчестер Сіті.