На урочистій церемонії відкриття 56-го Конгресу Всесвітньої боксерської організації, який зараз проходить у Києві, президент організації Маурісіо Сулейман представив новий чемпіонський пояс WBC.

Тепер на всіх чемпіонських поясах WBC буде прапор України.

Новий пояс Сулейман вручив "Вічному" чемпіону світу за версією організації у надважкій вазі, меру Києва Віталію Кличку.

Віталій Кличко
Віталій Кличко

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Нагадаємо, на церемонії легендарний український боксер, дворазовий чемпіон світу в суперважкій вазі Володимир Кличко отримав звання почесного чемпіона WBC.

Конгрес WBC вперше проходить в Україні
Конгрес WBC вперше проходить в Україні

Пояс WBC – єдиний, за який протягом усієї своєї професійної кар'єри не бився Володимир Кличко. Як зазначив мер Києва і "Вічний" чемпіон світу за версією Всесвітньої боксерської ради Віталій Кличко, єдина причина, по якій цього не сталося, те, що володів поясом він.

Володимир Кличко
Володимир Кличко

Нагороду Володимиру вручили президент WBC Маурісіо Сулейман, а також Евандер Холіфілд і Леннокс Льюїс. Як зауважив Сулейман, українець гідний володіти цим поясом поряд зі своїм братом.

Нагадаємо, головною подією Конгресу стане великий турнір з професійного боксу "Разом з легендами", який відбудеться 2 жовтня у столичному Палаці спорту.

Повідомляється, що турнір відвідають мер Києва Віталій Кличко, президент Всесвітньої боксерської ради Маурісіо Сулейман, легенди боксу Леннокс Льюїс, Евандер Холіфілд, Насім Хамед, Ерік Моралес, Тоні Беллью і ще більше 500 почесних гостей з 160 країн, які є учасниками Конгресу WBC.

В рамках турніру "Разом з легендами" відбудеться чотири титульних бої.

Турнір з професійного боксу "Разом з легендами"
Турнір з професійного боксу "Разом з легендами"

Головним боєм вечора стане поєдинок 20-річного чемпіона світу WBC серед юніорів Раміля Гаджиєва (7-1-1), на кону якого буде стояти титул інтернаціонального чемпіона WBC у суперсередній вазі (до 76,2 кг). Суперник українця, 27-річний мексиканець Бруно Сандовалом (23-2-1), є яскраво вираженим нокаутером, який у 23 боях здобув 20 перемог, 17 з них нокаутом.

Непереможений 21-річний Хасан Байсангуров (16-0-0) проведе перший захист свого титулу інтерконтинентального чемпіона WBA у середній вазі (до 72,6 кг). Його суперником стане Пауль Рамон Валензуэла-молодший. 31-річний мексиканець провів на професійному рингу 30 поєдинків, з яких 23 виграв, у 16 з них переміг достроково.

22-річний Карен Чухаджян (12-1-0) змагатиметься за титул чемпіона світу WBC серед юніорів у напівсередній вазі (до 66,7 кг). Суперником Карена стані 20-річний мексиканець Ділан Лоза. В активі Ділана також 13 поєдинків на професійному рингу, в яких він здобув 12 перемог (сім – нокаутом) при одній поразці. Єдину невдачу Лоза зазнав два роки тому, у своєму поки що першому поєдинку за межами Мексики, поступившись у грудні 2016 в США американцеві Флавіо Родрігесу. Після поразки від Родрігеса Ділан виграв сім поєдинків, останній з яких – у червні цього року.

Четвертим титульним поєдинком вечора стане бій Арама Фаніяна (13-0-0) за пояс інтернаціонального чемпіона WBC в суперлегкій вазі. Суперником Арама стане ще один представник Мексики, поки ще непереможений 19-річний Рене Теллес Хірон, який дебютував на професійному рингу в жовтні 2015 року. За цей час Рене Теллес провів 11 поєдинків. Всі виграв, шість – достроково. За межами Мексики Рене бився двічі, вигравши два поєдинки в Колумбії. У нинішньому році мексиканець провів один поєдинок, перемігши досвідченого Хосе Гуадалупе Росалеса.

Нагадаємо, свою участь у київському Конгресі вже підтвердили такі легендарні боксери, як Леннокс Льюїс і Евандер Холіфілд, Ерік Моралес, Олександр Усик і Тоні Беллью.

Зазначимо, що WBC на час проведення Конгресу навіть змінив свій логотип, додавши в нього український колорит.

З 30 вересня по 5 жовтня у Києві пройде Конгрес WBC
З 30 вересня по 5 жовтня у Києві пройде Конгрес WBC

Як повідомляв портал Знай.ua, Моралес чекає майстер-клас від Кличка.