Експертна комісія НОК вибрала найкращого спортсмена місяця в Україні.

Це звання отримала чемпіонка світу з кульової стрільби Олена Костевич, яка на світовій першості в Кореї виграла дві медалі. Костевич завоювала золоту та бронзові медалі в парі з Олегом Омельчуком в стрільбі з пневматичного пістолета на дистанції 10 метрів.

Нагадаємо, що для Олени Костевич це вже п'яте визнання НОК. Звання найкращої спортсменки вона отримувала у травні 2011 року, в лютому і жовтні 2012 року, та в березні 2017.

Також на звання спортсменки місяця претендувала дзюдоїстка Дарина Білодід, яка стала стала чемпіонкою світу, здобувши історичну перемогу на чемпіонаті світу в Баку.

Після перемоги Національний олімпійський комітет України надав Білодід щомісячну стипендію, яка допоможе спортсменці у підготовці до Олімпійських ігор-2020.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"Національний олімпійський комітет України розробив власну систему підтримки вітчизняних спортсменів, в рамках якої ми допомагаємо провідним і юним спортсменам, медалістам Олімпійських ігор, Юнацьких Олімпійських ігор та Європейських юнацьких олімпійських фестивалів тощо. Ця програма спрямована на підтримку тих, хто вже досяг вагомих результатів, так і на сприяння виховання нових чемпіонів", – сказав президент НОК України Сергій Бубка.

Крім того, після подання НОК України Білодід була призначена щомісячна стипендія від Міжнародного олімпійського комітету (МОК) за програмою "Олімпійська солідарність", яка буде виплачуватися майже два роки – до старту Олімпійських ігор в Токіо.

Після перемоги Білодід поділилася емоціями, а також подякувала батькам, тренерам та всім, хто за неї вболівав.

"Сьогодні я стала чемпіонкою світу. Досі не можу в це повірити. Дуже дякую всім людям, які за мене вболівали. Я відчувала вашу підтримку, шалено приємно, без вас у мене б не вийшло. Дякую моїм улюбленим батькам і тренерам, які завжди поруч, щоб не сталося", - написала Білодід в Instagram.

Нагадаємо, Дарина Білодід стала наймолодшою спортсменкою, яка виграла титул чемпіонки світу серед дорослих.

Дарина Білодід
Дарина Білодід

У фіналі Білодід перемогла японку Фуну Танакі. Українка на третій хвилині сутички провела атаку, повалила суперницю на спину і виграла іппоном.

А в півфіналі Білодід здобула перемогу над олімпійською чемпіонкою Ріо-2016 аргентинкою Паулою Парето – 1:0.

Нагадаємо, Дарина Білодід стала головною героїнею промо-ролика, присвяченого майбутнього чемпіонату світу в Баку.

Змагання в Баку проходили з 20 по 27 вересня.

Як повідомляв портал Знай.ua, Дарина Білодід стала наймолодшою чемпіонкою світу.