Переможниця US Open-2018, японка Наомі Осака, завоювала путівку на Підсумковий чемпіонат WTA, який пройде в Сінгапурі з 21 по 28 жовтня.

20-річна Осака обіграла Зарину Діяс (6:4, 6:3) на турнірі в Пекіні, що дало їй можливість потрапити на підсумковий турнір.

Зазначимо, що для японки це буде перший Підсумковий чемпіонат у кар'єрі. Раніше Осака доходила до четвертого кола на Australian Open, і до третього на Roland Garros і Вімблдоні.

Наомі Осака
Наомі Осака

В Підсумковий чемпіонат WTA також вже вийшли перша ракетка світу Симона Халеп (переможниця Roland Garros-2018) і німкеня Анжелік Кербер (чемпіонка Вімблдону-2018).

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Нагадаємо, Наомі Осака, у фіналі US Open сенсаційно обіграла легендарну американку Серену Вільямс із рахунком 6:2, 6:4.

Після матчу Осака прокоментувала фінал і поведінку суперниці.

Серена Вільямс і Наомі Осака
Серена Вільямс і Наомі Осака

"Зараз це взагалі не здається чимось реальним. Може бути, через кілька днів я зрозумію, що зробила. Зараз я навіть не знаю. Якщо не рахувати того, що в залі багато журналістів, у мене відчуття, що це звичайний турнір.

На трибунах дуже сильно шуміли, так що я нічого не чула. А коли я повернулася, рахунок був 5:3, і я трохи здивувалася. Але взагалі я вважала, що мені потрібно повністю зосередитися на грі, тому що вона велика чемпіонка і може відігратися в будь-який момент", - сказала Осака на прес-конференції після матчу.

Наомі Осака
Наомі Осака

Нагадаємо, у вирішальному матчі проти Наомі Осаки Вільямс отримала три попередження за порушення правил поведінки і, поступаючись сет і брейк, і була позбавлена гейму.

І була оштрафована на значну суму.

Зазначимо, що за виступ у Нью-Йорку Вільямс отримала 1 850 000 доларів.

Серена Вільямс
Серена Вільямс

Вільямс заговорила про завершення кар'єри

Серена Вільямс заявила, що поки не збирається завершувати кар'єру.

"Навіть коли я не могла грати, психологічно я була готова виступати. Я завжди стежила за матчами і була частиною всього цього. Я ніколи не думала про завершення кар'єри. Я все ще хочу брати участь у змаганнях, вигравати турніри "Великого шолома". Ставши матір'ю, я не втратила бажання грати в теніс.

Це початок моєї нової кар'єри. Я не збираюся завершувати кар'єру після US Open. Я зіграю на наступному турнірі Великого шолома, потім на наступному, наступному, наступному. Я не хочу зупинятися", — сказала Вільямс в ефірі NBC.

Як повідомляв портал Знай.ua, друга ракетка України порвала всіх у США.