У Нью-Йорку у фіналі Відкритого чемпіонату США в жіночому одиночному розряді. У вирішальному протистоянні японка Наомі Осака в двох партіях перемогла американську тенісистку Серену Вільямс — 2:0 (6:2, 6:4).

Головний матч турніру не обійшовся без скандалу.

Спочатку Вільямс отримала попередження за те, що її тренер Патрік Муротоглу спробував допомогти своїй підопічній підказками. Спортсменка, незгодна з таким вердиктом, підійшла до судді, Карлоса Рамоса, і заявила, що показати великий палець не означає порушити правила гри.

Потім, коли Серена після попадання в сітку не змогла стримати емоції і розбила ракетку, суддя позбавив її очка. У підсумку американка знову звернулася до Карлоса Рамоса і попросила принести їй вибачення, підкресливши, що ніколи не вдавалася до шахрайства заради перемоги.

У наступному переході легендарна тенісистка і зовсім назвала суддю злодієм.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Рамос розцінив слова спортсменки за образи і позбавив її гейму. Тоді тенісистка звернулася за допомогою до головного рефері, нарікаючи на те, що чоловікам дуже багато дозволено.

Серена Вільямс так прокоментувала скандальний епізод в матчі:

"У мене з тренером немає ніяких сигналів, ми ніколи не обговорювали сигнали. Я навіть ніколи не викликаю тренера на корт, коли це можна. Я не розумію, чому Муратоглу сказав, що підказував мені. Може, він сказав щось в дусі "ти впораєшся". Я була на іншому кінці корту. Мені потрібно уточнити, що він мав на увазі.

Чому я вважаю його злодієм? Тому що він відняв у мене очко. Він звинуватив мене в шахрайстві, а я не жульничала. Після цього я з ним поговорила, сказала, що він мене добре знає. Знає, що я навіть не викликаю тренера на корт. Він відповів, що розуміє. Не знаю, сказав він, що я права, але він сказав, що розуміє.

Вплинув суддя на результат матчу? Я не знаю. По-моєму, Осака грала дуже добре, і мені потрібно було докласти багато зусиль, щоб вийти вперед у цьому матчі. Важко сказати, тому що я завжди борюся до кінця, намагаюся відігратися в будь-якій ситуації. Не можна стверджувати, що я б не змогла вийти на новий рівень, тому що я вже багато раз це робила. Питання непросте.

Я бачила, як чоловіки обзивають інших суддів. Я борюся за жіночі права і рівність. Те, що суддя забрав у мене гейм після того, як я назвала його злодієм, схоже на сексизм. Він ніколи не забирав гейм у чоловіка, коли вони йому говорили те ж саме. У мене це в голові не вкладається. Я продовжу боротися за жінок і за рівність".

Українець Сергій Стаховський разом з австралійцем Меттом Рідом стали переможцями парного турніру ATP Challenger у французькому Кассисі.

У фінальному матчі вони обіграли Марк-Андреа Хюслера з Швейцарії і португальця Гонсало Олівейру – 2:0 (6:2, 6:3).

Варто відзначити, що наступного тижня Стаховський візьме участь у матчі Кубка Девіса проти Португалії, так що його форма обнадіює.

У поточному сезоні Стаховський став переможцем "челенджера" в Ілкли в одиночному розряді, а в парі дійшов до фіналу в Остраві разом з чехом Лукашем Росолом.

Світоліна розповіла, скільки платить своїй команді

Перша ракетка України Еліна Світоліна розповіла, скільки витрачає на утримання своєї команди.

"Є п'ять людей. Є тато, який рахує всі мої витрати, гроші. Я дуже рідко дивлюся на банківський рахунок. Але ми, напевно, ще не дійшли до того моменту, коли мені скажуть: "Ні, чартеру не буде, буде економ-клас". Але тато тримає мене в курсі всіх фінансових питань.

Це десь між 250 і 300 тисяч на рік. Це перельоти, готелі, витрати, зарплати… Вони живуть у чорній ікрі", – розповіла Світоліна.

Як повідомляв Знай.ua, друга ракетка України порвала всіх у США.