У 2-му турі групового раунду Ліги чемпіонів Рома вдома розгромила Вікторію Пльзень з рахунком 5:0. Боснійський форвард "джаллороссі" Едін Джеко забив три м'ячі у ворота чехів.

Високорослий балканець став першим футболістом Роми, якому вдалося оформити хет-трик у матчі Ліги чемпіонів, повідомляє Sky Sports Statto.

На даний момент "Римська вовчиця" провела у найпрестижнішому клубному турнірі Старого Світу 94 поєдинки.

На даний момент у поточному сезоні 32-річний Джеко зіграв 9 матчів і забив 4 м'ячі.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Рекорд та гідний вчинок Джастіна Клюйверта

Нападник італійської Роми Джастін Клюйверт забив м'яч у переможному матчі 2-го туру групового раунду Ліги чемпіонів проти чеської Вікторії Пльзень (5:0).

Відзначившись голом у ворота чехів, 19-річний форвард побив відразу два рекорди. Син знаменитого Патріка Клюйверт став наймолодшим гравцем в історії Роми, який відзначився в поєдинку Ліги чемпіонів в її новому форматі (починаючи з сезону-1992/93).

Також Клюйверт став наймолодшим гравцем з Нідерландів, який відзначився голом за іноземну команду в Лізі чемпіонів.

На момент голу Клюйверту було 19 років і 150 днів.

Попередній рекорд належав нападнику Олі Джону, який забив м'яч за Бенфіку в 2012-му році у віці 20 років і 185 днів.

Зазначимо, що гол у ворота Вікторії Клюйверт присвятив своєму другові з Аякса півзахиснику Абдельхаку Нурі, який перебував у комі, але вже прийшов до тями і його стан здоров'я пішов на покращення.

Матч Рома - Вікторія Пльзень

У матчі 2-го туру групового раунду Ліги чемпіонів Рома в матчі з чеською Вікторією Пльзень покуражилася на "Стадіо Олімпіко".

Дубль Едіна Джеко в першому таймі зробив солідний заділ для римлян, з яким вони пішли на перерву. У другій половині зустрічи "джаллороссі" продовжили домінувати на полі і подарували ще три голи римській публіці. По голу до свого активу записали Ченгіз Ундер і Джастін Клюйверт, а Джеко оформив хет-трик!

Як підсумок, 5:0 - впевнена перемога Роми, яка реабілітувалася за поразку в 1-му турі від мадридського Реала на "Сантьяго Бернабеу".

Ліга чемпіонів. Група G

Рома - Вікторія Пльзень - 5: 0 (2:0)

Голи: Джеко, 3, 40, 90 + 2, Ундер, 64, Клюйверт, 73.

Як повідомляв портал Знай.ua, Шахтар упустив перемогу у Франції, виграючи в два голи.