Екс-захисник Динамо Київ Бадр Ель-Каддурі розповів про те, як йому жилося в Україні і про те, як він вчив українську мову, коли грав за Динамо Київ.

"Я завжди говорив, що Динамо і Україна у мене в серці. Часто думаю про Україну, спілкуюся з людьми і питаю, що там відбувається. Постійно в новинах дивлюся, що там в Україні.

Коли перебрався в Динамо, відразу зрозумів, щоб звикнути до команди – треба вчити мову. Хлопці мені допомагали: Пєєв, Леко, Чернат, Гавранчич, Гіоане. Несмачний допомагав. Хоч ми були конкурентами на полі, але ми дружили. Я з ними постійно спілкувався, тому швидко вивчив мову.

А бразильцям було важко вчити мову, вони збиралися тільки один з одним. Ми жили, як одна сім'я. Спочатку я займався з перекладачем, вивчив головні слова, щодня вчив по 10-20 слів, букви. Коли кудись їхали автобусом, я дивився на рекламні оголошення, читав щось. За 6 місяців я вже ходив без перекладача.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Якщо не всі легіонери вчать мову, це заважає звикнути до команди. Потрібно поважати людей. Ти повинен адаптуватися до них, а потім вже вони до тебе. Ти повинен зробити перший крок. Не повинно бути прірви: цей іноземець, а цей місцевий. Коли всі говорять на одній мові, то всі однакові.

Які слова українською пам'ятаю? Я тебе люблю. Слава Україні! Перемога", – наводить слова Ель Каддурі FootballHub.

Нічия Динамо в Чехії

4 жовтня в рамках 2-го туру групового раунду Ліги Європи Динамо грало на виїзді з Яблонецем.

Киянам вдалося забити два швидких м'ячі після влучних ударів Циганкова і Гармаша.

Але чехи проявили характер і змогли не тільки відіграти один пропущений гол, але і вирівняти становище після голів Говорки і Травника.
Матч завершився внічию 2:2.

Ліга Європи. Група К

Яблонец - Динамо Київ - 2:2 (1:2)

Голи: Говорка, 33, Травник, 81 - Циганков, 8, Гармаш, 14.

До слова, в 1-му турі Динамо також внічию 2:2 зіграла з Астаною.

Шахтар в перших двох турах групового раунду Ліги чемпіонів зіграв по 2:2 з Гоффенгаймом і Ліоном.

Як повідомляв портал Знай.ua, 4 жовтня в рамках Ліги Європи Ворскла програла вдома Спортингу (1:2), хоч вела в рахунку до 90-ї хвилини.