Українська шпажистка Катерина Чорній завоювала золоту медаль на літніх Олімпійських іграх в Буенос-Айресі (Аргентина).

Киянка Катерина Чорній стала чемпіонкою в індивідуальному турнірі шпажисток, здобувши перемогу над Кайлін Синь Ян Рє з Гонконгу - 11:9 (0:0, 2:5, 9:4).

Катерина Чорній
Катерина Чорній

На шляху до фіналу Чорній обіграла Тамілу Муридову з Казахстану (15:10), угорку Кінгу Декані (14:13) і Вероніку Белешову (15:11) з Чехії.

Зазначимо, що це перша золота медаль для України на Олімпіаді-2018.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Нагадаємо, першу медаль юнацької Олімпіади для України завоював дзюдоїст Олег Вередиба. У ваговій категорії до 55 кг він виборов бронзу.

Як раніше повідомляв Знай.ua, 17-річна українська дзюдоїстка Дар'я Білодід стала чемпіонкою світу, здобувши історичну перемогу на чемпіонаті світу в Баку.

Дарина Білодід
Дарина Білодід

Після перемоги Національний олімпійський комітет України надав Білодід щомісячну стипендію, яка допоможе спортсменці у підготовці до Олімпійських ігор-2020.

"Національний олімпійський комітет України розробив власну систему підтримки вітчизняних спортсменів, в рамках якої ми допомагаємо провідним і юним спортсменам, медалістам Олімпійських ігор, Юнацьких Олімпійських ігор та Європейських юнацьких олімпійських фестивалів тощо. Ця програма спрямована на підтримку тих, хто вже досяг вагомих результатів, так і на сприяння виховання нових чемпіонів", – сказав президент НОК України Сергій Бубка.

Крім того, після подання НОК України Білодід була призначена щомісячна стипендія від Міжнародного олімпійського комітету (МОК) за програмою "Олімпійська солідарність", яка буде виплачуватися майже два роки – до старту Олімпійських ігор в Токіо.

Після перемоги Білодід поділилася емоціями, а також подякувала батькам, тренерам та всім, хто за неї вболівав.

"Сьогодні я стала чемпіонкою світу. Досі не можу в це повірити. Дуже дякую всім людям, які за мене вболівали. Я відчувала вашу підтримку, шалено приємно, без вас у мене б не вийшло. Дякую моїм улюбленим батькам і тренерам, які завжди поруч, щоб не сталося", - написала Білодід в Instagram.

Нагадаємо, Дарина Білодід стала наймолодшою спортсменкою, яка виграла титул чемпіонки світу серед дорослих.

Дарина Білодід
Дарина Білодід

У фіналі Білодід перемогла японку Фуну Танакі. Українка на третій хвилині сутички провела атаку, повалила суперницю на спину і виграла іппоном.

А в півфіналі Білодід здобула перемогу над олімпійською чемпіонкою Ріо-2016 аргентинкою Паулою Парето – 1:0.

Нагадаємо, Дарина Білодід стала головною героїнею промо-ролика, присвяченого майбутнього чемпіонату світу в Баку.

Змагання в Баку проходять з 20 по 27 вересня.

Як повідомляв портал Знай.ua, Дарина Білодід стала наймолодшою чемпіонкою світу.