В аргентинському Буенос-Айресі наша Анастасія Прозорова переписала історію українського бадмінтону.

На ІІІ-х літніх Юнацьких Олімпійських іграх українка та її партнери по команді Omega здобули "срібло" у змаганнях змішаних команд.

У фіналі команда 17-річної харків'янки дала справжній бій, але все ж поступилася суперникам з Alpha (110:106).

Разом з нашою Настею на другу сходинку п'єдесталу пошани зійшли Маркус Барт з Норвегії, Оскар Го з Нової Зеландії, Кім Чан Хо з Фіджи, Кунлавут Вітідсарн з Таїланду, Хуан Иньсуан з Тайваню, Леоніс Уе з Франції та Ву Ті Ан Ту з В'єтнаму.

Відзначимо, що це перша олімпійська нагорода в історії українського бадмінтону.

Таким чином, за підсумками шести днів Юнацької Олімпіади українські спортсмени здобули 9 медалей (4 золоті, 2 срібні та 3 бронзові).

Перемога українки

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Українська шпажистка Катерина Чорній завоювала золоту медаль на літніх Олімпійських іграх в Буенос-Айресі (Аргентина).

Киянка Катерина Чорній стала чемпіонкою в індивідуальному турнірі шпажисток, здобувши перемогу над Кайлін Синь Ян Рє з Гонконгу - 11:9 (0:0, 2:5, 9:4).

Катерина Чорній
Катерина Чорній

На шляху до фіналу Чорній обіграла Тамілу Муридову з Казахстану (15:10), угорку Кінгу Декані (14:13) і Вероніку Белешову (15:11) з Чехії.

Зазначимо, що це перша золота медаль для України на Олімпіаді-2018.

Нагадаємо, першу медаль юнацької Олімпіади для України завоював дзюдоїст Олег Вередиба. У ваговій категорії до 55 кг він виборов бронзу.

Як повідомляв портал Знай.ua, Дар'я Білодід стала наймолодшою чемпіонкою світу.