В аргентинському Буенос-Айресі наша Анастасія Прозорова переписала історію українського бадмінтону. На III літніх Юнацьких Олімпійських іграх українка і її партнери по команді Omega завоювали "срібло у змаганнях змішаних команд, повідомляє Національний олімпійський комітет України. Зазначимо, що це перша олімпійська нагорода в історії українського бадмінтону.

Ще одну медаль у скарбничку збірної України на III-х літніх Юнацьких Олімпійських іграх в Буенос-Айресі приніс наш представник кульової стрільби Дмитро Гонта. У змішаних командних змаганнях у стрільбі з пістолета на 10 метрів українець разом з мексиканкою Андреа Вікторією Ібарра Міранда зайняв 3 місце.

Денис Кесіль приніс рідній країні срібну нагороду у плаванні. Дистанцію 200 м батерфляєм представник Кривого Рогу, якому через тиждень виповниться 18, подолав за 1.55,89, поступившись лише угорцю Крістофу Мілаку (1.54,89). Відзначимо, що це була перша срібна медаль для збірної України у Буенос-Айресі.

Також 15-річна гімнастка Анастасія Бачинська підтвердила високе реноме української школи спортивної гімнастики і зайняла 3 місце у фіналі багатоборства.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

Таким чином, за підсумками шести днів Юнацької Олімпіади українські спортсмени завоювали 9 медалей (4 золоті, 2 срібні та 3 бронзові).

Олімпіада триватиме до 18 жовтня.

Перемога українки

Українська шпажистка Катерина Чорній завоювала золоту медаль на літніх Олімпійських іграх в Буенос-Айресі (Аргентина).

Киянка Катерина Чорній стала чемпіонкою в індивідуальному турнірі шпажисток, здобувши перемогу над Кайлін Синь Ян Рє з Гонконгу - 11:9 (0:0, 2:5, 9:4).

Катерина Чорній
Катерина Чорній

На шляху до фіналу Чорній обіграла Тамілу Муридову з Казахстану (15:10), угорку Кінгу Декані (14:13) і Вероніку Белешову (15:11) з Чехії.

Як повідомляв портал Знай.ua, Дар'я Білодід стала наймолодшою чемпіонкою світу.