Українська тенісистка Марта Костюк підвела підсумки року, і назвала цей сезон найкращим і найгіршим у своїй кар'єрі. Про це Костюк написала на своїй сторінці в Instagram.

"Вітаю найкращий і найгірший сезон у моєму житті! Коли я згадую, що сталося, мені в один і той же час здається, що мій сезон тривав 5 років, і що з Австралії я прилетіла 15 днів тому.

Найщасливіші моменти трапилися саме там (і ви можете уявити, з яким нетерпінням я чекаю, коли знов повернусь туди): 3-є коло Відкритого чемпіонату Австралії, титул ITF в Берні (у мене не простежувалася така думка, що це буде єдиний титул у році). Дебют у Кубку Федерації, де нас обіграла Австралія, так що кілька днів я любила цю країну трохи менше. Але, тим не менш, грати за Україну стало здійсненням моєї мрії. І також 1/8 фіналу в Штутгарті, що, очевидно, сталося вже не в Австралії, але також було гарним моментом. У той час я була впевнена, що буду вигравати кожен раз, коли виходжу на корт. Мій рівень енергії був настільки високий, я стрибала як божевільна після кожного розіграшу… В якомусь сенсі мені все це здавалося нереальним… Тепер я думаю, що втрата енергії швидше за все стала головною причиною моїх поганих результатів у другій половині сезону.

Марта Костюк
Марта Костюк

Одночасно я закінчувала школу, що стало вишенькою на торті моєї відмінної першої половини 2018 року. Потім втома трохи накопичилася і я прийняла декілька невірних рішень, після яких стала сумніватися в собі. Мій рівень енергії значно впав, на корті мені було важко. Було відчуття, ніби магія випарувалася. За кілька місяців я відчула, як просто можна дійти від захоплення до практично повної спустошеності… це, мабуть, моє головне наддбання в цьому сезоні.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У багатьох сенсах це були американські гірки, але, думаю, що в майбутньому цей пройдений шлях принесе мені тільки вигоду. Все, через що я пройшла, включаючи травму, яка закінчила мій сезон трохи раніше, ніж я очікувала, що все це частина дорослішання. Я впевнена в тому, що все це зробило мене сильнішою і кращою у всіх можливих сенсах.
На завершення я б хотіла подякувати усім, хто зробив це можливим… Людей навколо мене, мою команду, яку я люблю всім серцем, всіх людей, які займаються організацією турнірів, за те, що ви набагато полегшуєте моє життя, і нарешті, моїх уболівальників, які роблять хороші моменти ще кращими, а погані - більш легко стерпними.

Тепер прийшов час повернутися до роботи, щоб бути готовою до 2019 року", - написала Костюк.

Одні з найкращих українських тенісисток України Леся Цуренко (друга ракетка) та Марта Костюк (7) продемонстрували синхронну гру.

Тенісистки показали, як синхронно подають другу подачу.

Як повідомляв портал Знай.ua, друга ракетка України порвала всіх у США.