Всі клуби, які виступали на груповій стадії Ліги чемпіонів 2017/18 отримали від УЄФА більше 1 млрд 112 млн євро.

Мадридський Реал, обігравши Ліверпуль в київському фіналі, зірвав найбільший куш. "Галактікос" збагатилися на 88,6 млн євро. Рома, яка вибила Шахтар з Ліги чемпіонів на стадії 1/8 фіналу, посіла друге місце за доходами – 83,8 млн євро.

У топ-5 рейтингу також потрапили: Ліверпуль (81,2 млн), Ювентус (80 млн) і Баварія (70 млн).

Донецький Шахтар заробив 29,4 млн євро за матчі групового етапу, а також вихід в 1/8 фіналу.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Кожна команда, яка виступала на груповому етапі, гарантовано отримувала 12,7 млн євро. На цій стадії також нараховувалися бонуси за результати: 1,5 млн євро за перемогу і 0,5 млн за нічию. 500 тисяч євро, що залишилися після нічиїх, формували загальний пул, який розподіляли між усіма учасниками групового етапу в залежності від кількості виграних матчів.

За вихід в 1/8 фіналу клуби отримали по 6 млн євро, в 1/4 – 6,5 млн, 1/2 - 7,5 млн. Реал Мадрид додатково отримав за перемогу у вирішальному матчі турніру 15,5 млн євро. Ліверпуль збагатився на 11 млн за участь у фіналі.

Матч Шахтар - Ман Сіті

23 жовтня в Харкові на стадіоні "Металіст" в рамках 3-го туру групового раунду Ліги чемпіонів зустрічалися чемпіон України Шахтар і чемпіон Англії Манчестер Сіті.

Гості з Туманного Альбіону відразу заволоділи ініціативою і до фінального свистка домінували і пресингували на полі.

Тотальна перевага відобразилося і на табло. У першому таймі у воротах Андрія П'ятова розписалися Давід Сільва і Емерік Ляпорт.

А в другій половині зустрічі Бернарду Сільва закріпив перевагу "городян". Як підсумок, 0:3 - впевнена перемога Ман Сіті!

Може це так українська кухня налаштувала англійців на видовищну гру у Харкові.

В іншому матчі групи F Гоффенгайм і Ліон зіграли внічию 3:3.

Група F після 3-х турів

1. Манчестер Сіті - 6

2. Ліон - 5

3. Гоффенгайм - 2

4. Шахтар - 2

Ліга чемпіонів. Група F. 3-й тур

Шахтар - Манчестер Сіті - 0:3 (0:2)

Голи: Давід Сільва, 30, Емерік Ляпорт, 35, Бернарду Сільва, 71.

Як повідомляв портал Знай.ua, в рамках Юнацької Ліги УЄФА Шахтар зіграв внічию з Манчестер Сіті (1:1).