Кенієць Абрахам Кіптум здобув перемогу у напівмарафоні, який відбувся в іспанській Валенсії.

Успіх 29-річного африканського бігуна примітний тим, що він встановив новий світовий рекорд у цій дисципліні. Прудконогий кенієць подолав дистанцію за 58 хвилин 18 секунд, а це на 5 секунд швидше, ніж час попереднього рекорду.

Колишній рекорд тримався більше восьми років і був встановлений в березні 2010-го року Зерсенаем Тадесе з Еритреї.

Рекорд іншого кенійця

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Кенійський бігун Еліуд Кіпчоге пробіг марафонську дистанцію (42 кілометри 195 метрів за 2 години 1 хвилину і 39 секунд секунд і тим самим встановив новий світовий рекорд, повідомляє IAAF.

Олімпійський чемпіон Ріо-де-Жанейро-2016 зміг перебити попередній рекорд (2:02.57), встановлений Деннісом Кіметто також на Берлінському марафоні чотири роки тому.

У травні 2017-го року Кіпчоге в італійській Монці встановив неофіційний світовий рекорд у марафоні (2:00.25). Той забіг не був частиною офіційних змагань.

Як повідомляв Знай.ua, Жан Беленюк виграв "срібло" чемпіонату світу.