Колишній капітан донецького Шахтаря Даріо Срна дав відверте інтерв'ю авторитетному італійському виданню La Gazzetta dello Sport.

Про перехід в Кальярі

"Президент клубу дуже хотів бачити мене в команді. Мені казав один з моїх друзів: "Даріо, ти розумієш, що люди платять гроші за те, щоб жити на Сардинії? А тут тобі будуть платити за те, що ти будеш грати там.

Кальярі був єдиним клубом, який дійсно хотів мене бачити. Вам потрібно йти туди, куди підказує голова і серце.

Перед підписанням контракту я радився з деякими друзями, які розповіли мені про атмосферу в команді та місті"

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Про допінг і відхід з Шахтаря

"Я втратив все в один момент. Спочатку був цей невдалий тест і заборона виступів, а потім мій світ як ніби обвалився. Президент Шахтаря Рінат Ахметов повідомив, що клуб не запропонує мені новий контракт. Це стало для мене як удар в обличчя. Однак я його розумію, адже він робить свою роботу. Шахтар – моя любов, але я розумію, що молоді хлопці повинні рости.

Я придбав хороший будинок в Донецьку, президент відкрив хорошу школу, в якій навчалися мої діти. В один момент все зникло. Ця дискваліфікація стала важким періодом моєї кар'єри. Проте все, що тебе не вбиває, робить тебе сильнішим".

Про майбутнє

"Моє життя було дуже напруженим, тому у мене іноді не вистачало часу для сім'ї. Буду тепер частіше з нею. З Шахтарем останнім часом ми грали, як у пустелі. Тепер, коли я виходжу на поле і бачу повні трибуни, я ніби повертаюся на 10 років назад. Я перебуваю на сонячному острові з прекрасними уболівальниками".

Після 15 років виступів за Шахтар Срна пішов з донецького клубу на правах вільного агента і підписав контракт з італійським Кальярі. Практично весь сезон 2017/18 хорват пропустив через дискваліфікацію за вживання допінгу.

Донецьке дербі в Кубку України

31 жовтня в рамках 1/8 фіналу Кубка України в Харкові на стадіоні "Металіст" відбулося донецьке дербі між Шахтарем і Олімпіком.

Перший тайм завершився нульовою нічиєю, а от у другій половині зустрічі підопічні екс-гравця Шахтаря В'ячеслава Шевчука та легенди Дніпра Руслана Ротаня дали бій колективу Паулу Фонсеки.

Олімпік повів у рахунку після реалізованого пенальті Дмитром Білоногом на 55-й хвилині. Але через 7 хвилин у Олімпіка вилучили футболіста - другу жовту картку за фол в своїй штрафній отримав Дмитро Гришко. У підсумку Шахтар зрівняв рахунок після того, як Жуніор Мораес реалізував одинадцятиметровий на 63-й хвилині. На 66-й хвилині Андрій Тотовицький і зовсім вивів "гірників" вперед.

Але на 81-й хвилині Олексій Гай, який довгий час грав за Шахтар забив у ворота своєї колишньої команди і зрівняв рахунок. Але Шахтар знову вийшов вперед після точного удару Олега Данченка на 83-й хвилині.

Як підсумок, перемога Шахтаря з рахунком 3:2! "Помаранчево-чорні" вийшли в 1/4 фіналу Кубка України!

Кубок України. 1/8 фіналу

Шахтар Донецьк - Олімпік Донецьк - 3:2 (0:0)

Голи: Мораес, 63 (з пенальті), Тотовицький, 66, Данченко, 83 - Білоног, 55 (з пенальті), Гай, 81.

Як повідомляв портал Знай.ua, cільська команда сенсаційно пробилася в чвертьфінал Кубка України.