Чемпіон світу за версією WBA в легкій вазі Василь Ломаченко (11-1, 9 КО) прокоментував поведінку чемпіона UFC росіянина Хабіба Нурмагомедова (27-0) після бою з Конором Макгрегором (21-4) на турнірі UFC 229.
Василь Ломаченко виступив на захист Нурмагомедова.
"Мені сподобалося, сподобався настрій Хабіба. Він зробив те, що особисто я від нього очікував. Єдине, що не очікував, що він в стійці буде виглядати нарівні з Макгрегором. Виявилося навпаки, дуже навіть добре виглядав в стійці, навіть один раз вдалося потрясти Конора. Що стосується після, дуже багато думок, дискусій було на цю тему, нарікань, що це неспортивна поведінка, це неправильно, так не повинно бути, що він собі дозволяє".
Я був всередині, моя оцінка була така... не можна давати свою оцінку, судити людину по одному вчинку, не розібравшись у ситуації і не знаючи ситуацію зсередини. Судити його, говорити, що це неправильно – я б не брався за це. Єдине, що я знаю по собі – у кожного є своя емоційна межа. Думаю, саме в цьому бою емоційний межа зашкалила у нього.
Знову ж таки, ми не знаємо, що людина за кліткою, на яку він стрибнув, сказала, що говорила до бою. Фанатам відомо, що до бою багато бруду виливалося в бік Хабіба, це ж все треба було через себе пропускати. Хтось це пропускає через себе як спортсмен, що приймає на особисте, хтось сприймає це як просто бізнес.
Є відео в инстаграмі, де Хабіб з Макгрегором під час бою. Там Нурмагомедов був угорі, Конор – знизу, Хабіб каже "Ну що, давай тепер поговоримо. Давай, чому ти не кажеш? Давай поговоримо". Раунд закінчується Макгрегор і каже "Це бізнес, це бізнес".
Для когось це бізнес, для нашої пострадянської сторони складно це сприймати, як бізнес. Тим більше такі хлопці, які виросли на вулиці, вони звикли, що якщо ти сказав, повинен відповідати за слова. Якщо ти сказав, то ти просто так не підеш без відповіді. Будеш або битися, або вибачатися. Наша сторона, маю на увазі пострадянська сторона, ця сторона Хабіба сприймала все серйозно, не як бізнес.
Я, напевно, на його боці в цьому плані, не сприймаю це як бізнес. Зрозуміло, що багато говорять, що потрібно сприймати це як розкрутку. Дуже довго можна про це говорити, з різних сторін дивитися і розглядати. Зрозуміло, що Макгрегор розкрутив цей поєдинок, зробив цей бій грошовим. Хабіб отримав хороші гроші, величезну популярність. Макгрегор зробив те, за чим прийшов – заробити грошей, він це зробив. Дуже довго можна про це говорити, дискутувати, але я б не брався судити і категорично висловлюватись. Прочитав багато коментарів з цього приводу в бік Хабіба, дуже бридкі слова говорить більшість, я б не робив такого", - заявив Ломаченко.

Хабіб Нурмагомедов
Хабіб Нурмагомедов

Нагадаємо, Хабіб Нурмагомедов (27-0) виплатить штраф у розмірі $250 тис. за поведінку після перемоги над Конором Макгрегором (21-4) на турнірі UFC 229. Про це заявив президент UFC Дана Уайт.

Крім цього, Атлетична комісія Невади відсторонила Нурмагомедова від боїв на 6 місяців. Однак, свій титул чемпіона UFC він зберіг.

Нагадаємо, після бою на UFC 229, в якому Нурмагомедов здобув дострокову перемогу над Макгрегором, росіянин влаштував масову бійку за межами октагона.

Нурмагомедов напав на членів команди Макгрегора, а в октагон увірвався боєць з Чечні Зубайра Тухугов і напав на Макгрегора.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.ua, стало відомо, що говорили під час бою один одному Макгрегор і Нурмагомедов.