3 листопада в Харкові на ОСК "Металіст" в рамках 14-го туру УПЛ грали Шахтар і і Динамо.

Кияни виграли перший тайм, завдяки голу в роздягальню від Миколи Шапаренка на 44-й хвилині.

На початку другої половини зустрічі екс-дінамвец Жуніор Мораес після пасу Тайсона вирівняв становище. Потім Динамо намагалося все-таки забити і знову вийти вперед. Це вийшло зробити, але гол киян був не зарахований через офсайд.

А "гірники" на п'ятій доданій до основного часу хвилині вирвали перемогу в матчі після блискучого голу Віктора Коваленка, якому, до речі, асистував Мораес.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Не обійшлося в матчі і без бійки, яка сталася після того, як був вилучений з поля захисник Динамо Томаш Кендзьора, який отримав другу жовту картку за гру рукою.

Відзначимо також, що по ходу матчу у динамівця Беньямніа Вербича було три реальних шанси для взяття воріт, але словенець їх не реалізував. Цілком можливо, що так сталося в зв'язку з тим, що Вербич по амплуа півзахисник грав не позиції форварда.

Прем'єр-ліга України. 14-й тур

Шахтар Донецьк - Динамо Київ - 2:1 (0:1)

Голи: Мораес, 54, Коваленко, 90+5 - Шапаренко, 44.

Вилучення: Кендзьора, 90+2 (Динамо).

Тепер Шахтар з 37 очками очолює УПЛ, Динамо з 29 балами йде на другій позиції.

Коментарі головних тренерів після матчу:

"Саме такі ігри варто дивитися. Сьогодні був відкритий футбол. Суперник також хотів перемогти. Іноді ми віддавали ініціативу киянам. Сьогодні ми зустрілися з чудовою командою.

Гол у кінцівці - плід того, що ми вірили в себе до самого кінця. Сьогодні був приємний матч. Це дуже важлива перемога для нашої команди.

Чому замінив Ракицького? А чому його не можна замінити? У нього була картка, він міг отримати другу. Я вирішив не ризикувати. Я сказав йому звичайні слова тренера до гравця.

Тайсон готовий ще не на сто відсотків. Я випустив його тому, що цього вимагала гра. Це дуже важливий гравець для нашої команди. Коли він з м'ячем, він приймає важливі рішення для команди.

Зіграти від оборони? Ми завжди хочемо грати в одному стилі. Ми брали на себе ініціативу і в першому, і в другому таймі. У другому таймі Динамо більше ризикувало, і ми більше використовували контратаки.

Коваленко? Він забив відмінний гол. Сподіваюся, він дасть йому більше впевненості в собі. Не розумію ту критику, яка іноді на нього виливається. Такі моменти багато чому вчать", - сказав наставник Шахтаря Фонсека.

"Напевно, не завжди хід матчів відображає рахунок на табло. І кількість моментів ... Нам дорікають у тому, що ми граємо в "автобус ". Але в другому таймі Шахтар більше оборонявся. Потрібно реалізовувати свої моменти. Важко прийняти такий результат. Але за гру хлопці гідні найкращих слів.

Конфлікт з Шапаренко раніше? Це чутки", - наводить слова головного тренера Динамо Олександра Хацкевича Sport.ua.

Матч Маріуполь - Арсенал-Київ

У стартовому матчі 14-го туру Прем'єр-ліги України Маріуполь на стадіоні імені Володимира Бойко виграв у Арсенал-Києва з рахунком 1:0.

У першому таймі забитих голів не було.

У дебюті другої половини зустрічі на 55-й хвилині півзахисник киян Семенюк не реалізував вихід один на один з Гальчуком.

А маріупольці свій шанс використали. На 81-й хвилині Вакула відзначився єдиним і переможним голом у матчі, який завершився на користь Маріуполя!

Як повідомляв портал Знай.ua, київське Динамо і донецький Шахтар у Кубку України зустрінуться вже на стадії чвертьфіналу.