Перша ракетка світу сербський тенісист Новак Джокович, який програв Олександру Звєрєву у фіналі Підсумкового турніру АТР, прокоментував гру, а також подякував супернику.

"Наші з ним шляхи розвиваються за схожим сценарієм. Сподіваюся, він зможе мене обійти. Я від усієї душі йому цього бажаю. Видно, що він дуже цілеспрямований і відданий справі хлопець. До того ж, він хороша людина, з якою всі запросто знаходять спільну мову.

Все, чого він вже досяг, він заслужив, і у нього ще багато часу попереду. Бажаю йому здоров'я і ще безліч титулів.

Перед серією турнірів в залі моєю метою було завершити рік на першій сходинці рейтингу. Я зміг цього досягти. В цілому це був фантастичний сезон, яким я можу пишатися", - сказав Джокович після матчу.

Німецький тенісист Олександр Звєрєв став переможцем Підсумкового турніру АТР в Лондоні. Призовий фонд турніру в цьому році - $8,500,000.

Популярні новини зараз
Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Олександр Звєрєв
Олександр Звєрєв

У фіналі Олександр Звєрєв сенсаційно обіграв фаворита турніру, першу ракетку світу Новака Джоковича з рахунком – 6:4, 6:3.

Матч тривав 1 годину 21 хвилину. Звєрєв краще подавав (10-1 по ейсам), але більше помилявся (1-3). На рахунку Олександра 20 віннерів (у Джоковича - 6) і 16 невимушених помилок (20 у Новака).

Зазначимо, що для Звєрєва ця перемога стала першою на такому престижному турнірі.

Новак Джокович програв другий фінал поспіль (раніше в Парижі), але все одно завершив сезон першим номером рейтингу.

Раніше Новак Джокович одержав нагороду "Тенісист року" від Асоціації тенісистів-професіоналів.

Новак Джокович
Новак Джокович

У цьому сезоні Джокович провів 60 матчів, 49 з яких здобув перемогу. Новак завоював чотири трофеї - переміг на Мастерсах в Цинциннаті і Шанхаї, а також виграв два турніри "Великого Шолома" - Вімблдон і Відкритий чемпіонат США.

Новак Джокович
Новак Джокович

Новак Джокович, незважаючи на поразку в фіналі Мастерса в Парижі, став першою ракеткою світу, очоливши оновлений рейтинг ATP. Джокович змістив з першої сходинки іспанця Рафаеля Надаля.

Нагадаємо, Новак Джокович, який став переможцем US Open-2018, обійшов Роджера Федерера за кількістю призових за кар'єру.

Зазначимо, перемога на US Open-2018 принесла Джоковичу 3,8 мільйона доларів призових.

Таким чином, Джокович довів суму своїх призових за кар'єру до 117,8 мільйонів доларів і обійшов за цим показником Роджера Федерера, на рахунку якого 117,74 мільйона доларів.

Примітно також, що Джокович зіграв на 27 турнірів менше швейцарця.

Як повідомляв портал Знай.ua, тренер Еліни Світоліної поділився секретом її тріумфу.