Екс-чемпіон світу у восьми вагових категоріях Менні Пакьяо (59-7-2, 38 КО) отримав звання почесного чемпіона за версією Євразійської федерації професійного боксу (EBP).

На рахунку Пак'яо – 60 перемог на професійному рингу, 39 з яких він – нокаутом. Він є єдиним боксером в історії, який ставав чемпіоном світу у восьми вагових категоріях. Крім того, зараз він володіє титулом WBA у напівсередній вазі.

Урочисте вручення пояса EBP відбулося в Нью-Йорку під час прес-конференції, на якій було оголошено, що Пак'яо 19 січня проведе бій проти американця Едріена Бронера.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Нагадаємо, Менні Пакьяо підтвердив, що веде переговори про реванш з чемпіоном світу з боксу в п'яти вагових категоріях американцем Флойдом Мейвезером (50-0, 27 КО).

"Ми не можемо назвати точну дату проведення бою. Він заявив про своє повернення з відставки, він хоче битися і кинув мені виклик. Флойд хоче забрати мій пояс. В даний момент ми ведемо переговори і сподіваємося прийти до угоди. Я завжди готовий, я завжди відкритий для бою з ним. Важливо, щоб цей бій відбувся, адже у нас є незавершена справа. Ми довго чекали цієї можливості. Тепер я знаю, що з ним робити", - заявив Пакьяо.

Повідомляється, що вже в найближчі дні буде офіційно оголошено про реванш Пак'яо - Мейвезер.

Флойд Мейвезер і Менні Пак'яо
Флойд Мейвезер і Менні Пак'яо

Нагадаємо, чемпіон світу з боксу в п'яти вагових категоріях американець Флойд Мейвезер (50-0, 27 КО) заявив, що готовий повернутися в бокс, щоб провести реванш з Менні Пак'яо.

На своїй сторінці в Instagram Мейвезер повідомив, що хоче провести реванш цього року, за дев'ятизначного суму.

Перший бій Мейвезер-Пак'яо відбувся 2 травня 2015 року, і завершився перемогою Мейвезера одноголосним рішенням суддів. На кону стояли титули WBA super, WBC та WBO.

Завершення кар'єри

Менні Пакьяо (60-7-2, 39 КО) завершить кар'єру у 2019 році. Про це розповів його промоутер Боб Арум. Також він повідомив, що Пакьяо планує провести ще три бої.

"Зустріч вийшла насиченою та інформативною. Ми дізналися, чого він хоче. Він збирається провести один бій у цьому році, потім два поєдинки в наступному і після цього завершить кар'єру", - передає слова Арума BoxingScene.

Нагадаємо, свій останній бій на сьогоднішній день Пакьяо провів проти аргентинського боксера Лукаса Маттіссе (39-5, 36 КО). Пакьяо нокаутував Матіссе в сьомому раунді.

Бій Менні Пак'яо - Лукас Матіссе
Бій Менні Пак'яо - Лукас Матіссе

Незабаром після поєдинку Маттіссе прийняв рішення завершити професійну кар'єру.

Як повідомляв портал Знай.ua, Флойд Мейвезер готовий провести бій з Хабібом Нурмагомедовим.