Керівник Незалежної профспілки гірників Михайло Волинець заявив, що причиною смертельної трагедії, яка трапилася в шахті "Степова", могло бути використання кабелю, стан якого не відповідав техніці безпеки і правилам експлуатації.

"Після огляду місця трагедії експертної, державної та іншими відомчими комісіями було виявлено, що у відпускній лебідці був задіяний кабель, який не відповідав правилам експлуатації і правилами безпеки роботи в шахті. Що важливо, 10 метрів цього кабелю просто зникло на стику ряду і конвеєрного 119 штреку", - написав Волинець на своїй сторінці у Facebook.

Як вважає Михайло, це було зроблено спеціально для того, щоб замести сліди і приховати реальну причину трагедії. "На моє тверде переконання, науково-технічний центр в м. Львів, погоджуючи схему провітрювання на 133 лаві і прилеглих виробках, припустився помилки. Цим і була закладена міна уповільненої дії, яка спрацювала в момент збігу двох факторів: високого рівня метану і наявності іскри", - пише Волинець.

Також він додав, що не один шахтар помер саме від отруєння газами, які виділилися після того, як почав горіти метан.

Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв про те, що один з гірників розповів про проблеми шахти "Степова".

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще