Офіційний сайт семиразового чемпіона "Формули-1" Міхаеля Шумахера опублікував останнє інтерв'ю легендарного німецького гонщика.
Відеоінтерв'ю було записано 30 жовтня 2013 року, і раніше не публікувалося. Це інтерв'ю стало останнім для гонщика.
Нагадаємо, 29 грудня 2013 року Міхаель Шумахер в результаті нещасного випадку на гірськолижному курорті в Альпах отримав важку травму голови, через яку вже п'ять років залишається прикутим до ліжка. З того часу Шумахер переніс численні операції та штучну кому.
3 січня Міхаелю Шумахеру виповниться 50 років, на честь чого і опубліковано відео.

Найемоційніший титул:
"Точно - гонка на Сузуці у 2000 з Феррарі. 21 рік до цього Феррарі не вдавалося взяти чемпіонат, чотири роки я програвав. І ось нарешті ми виграли блискучу гонку тоді на Сузуці і змогли перемогти у чудовому чемпіонаті".
Найповажніший суперник:
"За всі 20 років у "Формулі-1" я безумовно поважаю Міку Хаккінена більше всіх. За чудові битви і міцні особисті стосунки".
Фізичні вимоги у Ф-1:
"Формула-1 досить складна. Без посилення гальм і керма в минулому вона була ще важче порівняно з сучасністю. Але так чи інакше вона залишається одним з найбільш вимогливих видів спорту на планеті, так що для неї необхідна серйозна підготовка".

Міхаель Шумахер
Міхаель Шумахер

Кумир дитинства:
"Коли я ще їздив на картингу в глибокій молодості, я спостерігав за Айртоном Сенною. А ще за Вінченцо Соспірі (переможець Формули-3000, одна спроба кваліфікуватися у Ф-1). Я захоплювався його вмінням пілотувати карт. Але справжнім кумиром для мене був Тоні Шумахер (воротар "Баварії", "Шальке" і збірної Німеччини), тому що він був прекрасним футболістом".
Сумніви у здібностях:
"Рекорди - це одне. Сумніви ж дуже важливі для того, щоб не стати самовпевненим. Треба ставитися скептично до всього, шукати нові кордони для поліпшень. Я завжди відчував, що недостатньо хороший і що мені потрібно продовжувати працювати над собою. Думаю, це один з рецептів, які зробили мене тим, хто я є зараз".

Міхаель Шумахер
Міхаель Шумахер

Кого аналізував в гонці за поліпшеннями:

"Коли розвиваєшся і шукаєш новий рівень, уважно вивчаєш не тільки машину, але і себе, та й інших гонщиків теж. Причому не лише найкращих, але і всіх інших. Я так і робив. У кожного була своя особливість, в якій мені хотілося розібратися".

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні
Показати ще

Користь картингу:

"Картинг відмінно готує для подальшого просування в кар'єрі, в будь-якій галузі автоспорту, тому що він розвиває безліч особистих навичок і вчить різним сферам індустрії. Але найбільше в картингу вчишся битвам: гонкам колесо в колесо".

Чи можливо досягти вершини на одному таланті:

"Талант важливий як в автоспорті, так і в будь-якому іншому виді спорту. Але його не вистачить. Потрібно розвивати безліч різних здібностей. Картинг - відмінна база для показу того, на що здатний, але там же відбувається і розуміння безлічі інших вимог для кар'єри автопілота".

Міхаель Шумахер
Міхаель Шумахер

Нагадаємо, син Міхаеля, Мік Шумахер, чемпіон європейської Формули-3, візьме участь у традиційній Гонці чемпіонів.

Мік виступить в особистому заліку, а також у складі збірної Німеччини разом з Себастьяном Феттелем.
Гонка чемпіонів 2019 року пройде з 19 по 20 січня в Мексиці.
"Привіт, друзі! Хочу сказати, що дуже чекаю участі в Гонці чемпіонів 2019. Я буду виступати за команду Німеччини разом з Себастьяном Феттелем. Дуже чекаю цього і дуже чекаю можливості атакувати інших, вичавити максимум і завоювати титул, побачимося", - розповів Шумахер-молодший.

Мік Шумахер
Мік Шумахер

Нагадаємо, Міхаель Шумахер і Себастьян Феттель здобували перемогу в Кубку націй в період з 2007 по 2012 рік.
Red Bull має намір підписати з 19-річним Міком контракт до 2020 року, включивши в свою програму підтримки молодих пілотів.

За умовами договору, Мік зможе брати участь у молодіжній моносерії Формула-2 або дебютувати у Формулі-1 в складі Toro Rosso – команді, яка належить Red Bull.

Як повідомляв портал Знай.ua, син Шумахера виступить у Гонці чемпіонів.