У НХЛ (Національній хокейній лізі) пройшли чергові матчі регулярного чемпіонату. Найрезультативніший поєдинок відбувся в Сент-Луїсі, де місцеві "блюзмени" поступилися Вінніпегу Джетс з рахунком 4:8.

Без усяких сумнівів героєм зустрічі став фінський форвард Вінніпега Патрік Лайне, який закинув п'ять шайб!

Таке в НХЛ відбулося вперше з 2011-го року, коли швед Юхан Франзенвідзначився пента-триком у грі за Детройт Ред Уінгз.

Уродженцю Тампере вдалося повторити відразу кілька досягнень. 20-річний фін зрівнявся з росіянином Олексієм Ковальовим за кількістю хет-триків за місяць - для Лайне гра з Сент-Луїсом стала за листопад третьою, в якій він зміг закинути три шайби. Ковальов брав таку планку в лютому 2001-го року, граючи за Піттсбург Пінгвінз.

Також Патрік повторив рекорд легендарного канадця Уейна Гретцкі, ставши всього третім хокеїстом в історії ліги, кому вдалося оформити пента-трик у віці молодше 21 року. Крім Гретцкі, який тоді грав за Едмонтон Ойлерс, це також виходило у Дона Мердока, який захищав кольори Нью-Йорк Рейнджерс. До речі, Лайне став лише третім хокеїстом з сезону-1997/98, кому в принципі вдавалося закинути п'ять шайб за матч в НХЛ.

Лайне до речі не тільки собі поліпшив статистику і репутацію, а також допоміг любителю хокею виграти мільйон доларів.

Перемога Джими

У четвер, 22-го листопада, в австрійському Обертіллаху, де проводять тренувальний збір Юлія Джима та Анастасія Меркушина, відбулися контрольні спринти у чоловіків і жінок з участю спортсменів України, Австрії, Канади, Болгарії, Словенії, Фінляндії та США.

У жіночій гонці перемогу здобула 28-річна українка Юлія Джима, яка зуміла при одному промаху на 13 секунд випередити Марі Едер (Лаукканен). Анастасія Меркушина при аналогічній точності відстала трохи менше ніж на хвилину.

Як повідомляв портал Знай.ua, Еліна Світоліна отримала нагороду Jerry Diamond Aces Award від WTA.