В Об'єднаних Арабських Еміратах відбувся заключний етап чемпіонату світу в класі машин Формула-1.

Гран-Прі Абу-Дабі виграв британський пілот команди "Мерседес", 5-разовий чемпіон світу Льюїс Хемілтон.

Другим до фінішу, з відставанням у 2,5 секунд від британця, прийшов гонщик "Скудерії Феррарі", 4-кратний чемпіон світу, Себастьян Феттель.

Слідом за німцем фінішну риску перетнув гонщик "Ред Булл", представник Нідерландів, Макс Ферстаппен.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Не обійшлося на першому колі гонки без аварії. На цей раз вона виявилася досить видовищною. Німець Ніко Хюлькенберг, який представляє Renault, захищав свою позицію проти француза Ромена Грожана з Haas. І це призвело до зіткнення, після чого машина німецького пілота підлетіла вгору і перевернулося, приземлившись колесами догори. На трасу виїхали автомобілі безпеки, які й допомгли гонщику вилізти з боліда. До речі, у Хюлькенберга все в порядку.

Іспанець Фернандо Алонсо з McLaren, який проводив останню гонку у Формулі-1 (для цього йому на болід нанесли спеціальну ліврею, як і на шолом), фінішував лише 11-м. Але все-таки саме пілота з Піренеїв вболівальники назвали гонщиком дня.

Хемілтон ще раніше достроково виграв чемпіонат Формули-1 в 2018 році, ставши п'ятиразовим володарем титулу.

Найбільш видовищний момент сезону

Формула-1 оголосила переможця в номінації "Кращий момент сезону-2018". У голосуванні, яке проходило на офіційному сайті престижної гонки, вболівальники віддали перше місце австралійському пілотові команди Ред Булл Даніелю Ріккардо, який здивував багатьох своєю ефектною перемогою на Гран-прі Китаю.

Зокрема, кращим був визнаний вирішальний обгін Ріккардо в гонці в боротьбі з фином Валттері Боттасом, який представляє Мерседес.

Українець на шляху до Формули-1

Одним з перших кроків до участі у Формулі-1 є успіх у "нижчих" лігах – від Формули-4 до Формули-2. Саме в одній з них невдовзі може розпочати кар’єру молодий український гонщик Іван Пеклін.

Першим кроком до Формули-1 є Формула-4, яка була створена у 2014 році. Вже згодом пілот потрапляє до Формули-3 (FIA Formula 3 European Championship), яка була створена у 2012 році. Вже після Ф3 пілот потрапляє у Формулу 2, новостворену торік на базі колишньої GP2.

Крім однакової потужності, однією з основних цілей створення такої зрозумілої і прозорої формульної ієрархії для FIA були бюджети. У Ф4 заявляють, що увесь Чемпіонат пілотові коштуватиме приблизно 200 тисяч євро, однак насправді, з урахуванням тестів і накладних витрат, бюджет зросте. Саме на тести такого боліда і відправляється українець Іван Пеклін, тім самим роблячи перший крок, на шляху до Формули 1, пише motorsport.ua.

Іван, якому щойно виповнилося 17 років, після декількох чемпіонських титулів і завойованих Кубків України у молодших картингових класах, ставши наймолодшим чемпіоном України найпрестижнішого міжнародного класу KZ-2.

Першим стануть тести у французькій Формулі 4. Вони відбудуться цього тижня на легендарній трасі в Ле-Мані в її короткій стаціонарній конфігурації Бугатті.

Син Міхаеля Шумахера у Формулі-1

Red Bull, одна з топ-команд Формули-1, зацікавилася німецьким гонщиком Формули-3 Міком Шумахером, сином легендарного Міхаеля. Про це повідомляє Motorsport.

Red Bull має намір підписати з 19-річним Міком контракт до 2020 року, включивши в свою програму підтримки молодих пілотів.

За умовами договору, Мік зможе брати участь у молодіжній моносерии Формула-2 або дебютувати у Формулі-1 в складі Toro Rosso – команди, яка належить Red Bull.

Як повідомляв портал Знай.ua, пілот Формули-1 фінський гонщик Кімі Райкконен, з наступного сезону буде виступати в команді Sauber.