Сьогодні Ворскла зустрінеться з лондонським Арсеналом в рамках матчу Ліги Європи. За офіційною версією матч був перенесений у Київ у зв'язку з воєнним станом, хоча на Полтавську область воно не поширюється. Відомо, що "каноніри" планували в Україні розміститися в Харкові, в якому якраз діє воєнний стан. Хоч Полтава і готувала свій стадіон під матч Ліги Європи, гра відбудеться в Києві на НСК "Олімпійський".

Перед поєдинком Арсенал має в своєму активі 10 очок і лидирує в квартеті Е. Ворскла знаходиться на третій позиції з трьома балами в активі.

Ліга Європи. Група Е. 5-й тур

Ворскла Полтава – Арсенал Лондон

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

29 листопада. 19:55. Київ. НСК "Олімпійський"

Головний арбітр: Бартош Франковськи (Польща)

Телетрансляція: канал "Футбол 1"

Статистика протистояння і цікаві факти:

1. Ворскла, крім матчу з Арсеналом в Лондоні, де поступилася з рахунком 4:2, більше не грала проти англійських команд. Хоча полтавчани грали проти британських, а ще точніше ірландських команд. Північноірландський Гленторан в кваліфікації Ліги Європи 2011/2012 Ворскла розбила всуху (2:0, 3:0), а за підсумками протистояння з ірландським Слайго Роверс полтавці пройшли далі за сумою двох зустрічей (0:0, 2:0).

2. Арсенал провів проти українських команд одинадцять матчів, у п'яти з яких виграв, у чотирьох - поступився і двічі зіграв внічию. Загальний рахунок протистояння – 19:17 на користь лондонської команди.

3. Арсенал ще жодного разу не перемагав в Україні.

4. Трансферна вартість складу Арсеналу в 46 разів перевершує вартість складу Ворскли – € 554 млн проти € 12 млн.

"Фаворит, звичайно, Арсенал. Але наша команда здатна на подвиги. У Арсенала маса можливостей в кожному матчі, тому що у них гравці найвищого світового рівня. У виїзній зустрічі ми побачили, куди нам рости і кому над чим працювати. Грати у відкритий футбол, щоб отримати "торбу"? Ми хлопцям вказали на недоліки, вони у англійців є, як і у кожної команди", - сказав перед матчем головний тренер Ворскли Василь Сачко.

"Ми привези багато молодих гравців. Вони теж багато працюють на тренуваннях і хочуть отримати шанс. У нас багато матчів, тому ми даємо їм його. Ми можемо вийти в плей-офф і з першого, і з другого місця. Але в той же час хочемо дати шанс молодим", - сказав напередодні поєдинку наставник Арсеналу Унаї Емері.

Орієнтовні склади:

Ворскла Полтава: Шуст – Пердута, Чеснаков, Чижов, Сапай – Скляр, Шарпар, Габелок, Кулач, Ребенок — Коломоєць

Арсенал Лондон: Чех — Дженкінсон, Ліхтштайнер, Холдинг — Уіллок, Ремзі, Гендузі, Ель-Ненні — Мхітарян, Гілмор — Нкетіа

Перемога Шахтаря в Німеччині

27 листопада в Зісхаймі зустрічалися Гоффенгайм і донецький Шахтар. "Гірникам" вдалося забити два швидких голи, завдяки точним ударам Ісмаїлі і Тайсона на 13-й і 15-й хвилинах. Але німці також швидко один пропущений м'яч відіграли після голу Андрея Крамаріча.Стівен Цубер перед самою перервою і зовсім повернув статусу поєдинку паритет.

На 59-й хвилині Шахтар залишився в більшості, тому що Адам Салаї отримав другу жовту картку. Залишившись в меншості, Гоффенгайм все одно атакував і впевнено себе почував, створюючи момент за моментом. Але і Шахтар періодично огризався, що вилилося в дві штанги у виконанні Тайсона і Майкона. Але Тайсон все ж оформив дубль після прострілу Ісмаїлі. Бразилець вже на 92-й хвилині філігранно розпорядився м'ячем і приніс "гірникам" перемогу з рахунком 2:3!

Ліга чемпіонів. Група F. 5-й тур

Хоффенхайм - Шахтар - 2:3 (2:2)

Голи: Крамаріч, 17, Цубер, 40, Салаї, 59 - Ісмаїлі, 13, Тайсон, 15, 90 + 2.

Вилучення: Салаї, 59.

Шахтар продовжує боротьбу за потрапляння в плей-офф Ліги чемпіонів. Тепер "гірникам" 12 грудня в Україні треба перемагати Ліон.

Як повідомляв портал Знай.ua, Баварія розгромила Бенфіку та врятувала Ковача від відставки.